Puheenaihe

Eila Kärki todettiin kuolleeksi, lääkäri kieltäytyi leikkauksesta – Uutis-Jousi: Nyt hän toipuu ja puhuu

Eila ja Pauli Kärki uskovat Eila Kärjen toipumiseen.

Riikka Kuosmanen

Lääkärien kuolleeksi julistaman Eila Kärjen toipuminen hämmästyttää Pohjois-Savossa Siilinjärvellä.

Paikallislehti Uutis-Jousi kertoo, että Kärki oli miehensä Pauli Kärjenkanssa kalassa syyskuun alussa, kun hän sai vakavan sairauskohtauksen.

Hänet kiidätettiin Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan ja jo matkalla lääkäri totesi, ettei Kärki selviäisi matkasta välttämättä hengissä.

 

Kärjen aivoissa ollut suuri pullistuma oli revennyt ja vahingoittanut aivoja niin, että toinen puoli aivoista oli painunut kasaan. 

– Sairaalassa neurologian ja teho-osaston lääkärit sanoivat, ettei mitään ole tehtävissä. Leikkausta ei voitaisi tehdä, Pauli Kärki muistelee Uutis-Jousen haastattelussa.

Myöhemmin lääkärit ilmoittivat Kärjen kuolleen. Hänen elintoimintoja pidettiin yllä koneellisesti, jotta pariskunnan jälkikasvu ehättäisi paikalle jättämään hyvästit äidille.

Yllätys oli valtava, kun Kärki alkoi liikuttaa toista kättään ja otsalihaksiaan. Myös puna oli palannut poskille ja iho oli lämmin.

Tilanteen muututtua lääkärit suostuivat leikkaaman Kärjen, mutta toivoa toipumisesta ei Pauli Kärjen mukaan juurikaan annettu.

– Kysyin, että mikä on ennuste ja lääkäri totesi, ettei hänellä ole kristallipalloa. 

Kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen Eila Kärki on toipunut hyvin. 

– Hän näkee, raajat liikkuvat, mitään halvauksia ei ole, aivotoiminta on hyvä ja puhekin jo onnistuu, Kärki luettelee Uutis-Jouselle.

Pauli Kärki työskentelee paikallisen vapaaseurakunnan pastorina, ja toipumisprosessin aikana aviovaimo on saanut tuhansia esirukouksia aina Englannista, Israelista ja Intiasta asti.

Kärki uskoo, että aviovaimoa auttoi Jumalan ihme.

– Siinä mekin ihan ujostelematta sairaalan ulkopuolella rukoiltiin. Tiedän, että moni pitää tätä huuhaana ja minua idioottina. Mutta kyllä minä ihan terve tunnen olevani, jalat on tiukasti maassa, Pauli Kärki sanoo Uutis-Jouselle.

Lue koko juttu Uutis-Jousesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu