Urheilu

HIFK:n uusi valmennus julki

Kuvituskuva

Bandyliigan HIFK lähtee alkavaan kauteen uusitun valmennuksen kanssa. Helsinkiläisseuran pitkäaikainen pelaajavalmentaja Juha Laitinen ottaa nyt isomman roolin valmennuksesta ja lähtee yhdessä valmennusryhmänsä kanssa viemään joukkuetta kohti uutta tasoa. 

– Niin...tässä on sanan mukaisesti tartuttu härkää sarvista ja lähdetty alusta pitäen rakentamaan uutta tulevaisuuden HIFK:ta henkisesti terveelle pohjalle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun vastaanotin valmennuspestin, oli minulla useita menestystekijöiden teesejä seurajohdolle, jotka he kuuntelivat ja olimme asioista samaa mieltä, Laitinen paalutti seuran tiedotteessa.

Juha Laitinen on jo tuttu mies edustusjoukkueen valmennuksessa, mutta täysin uutena kasvona valmentajan roolissa pukuhuoneeseen astelee Juhan veli Teemu Laitinen. Pelaajanakin tunnettu Teemu on ollut jo vuosia mukana seuran juniorityöskentelyssä.

– Valmennustiimi rakentui siten, että Teemu Laitinen tuli vahvasti mukaan edustusjoukkueen valmennukseen. Hänen tehtäväkenttänsä muodostuu monista asioista. Niitä ovat muun muassa hänen juniorivalmennuksessa olleiden nuorten pelaajien mentorointi, kun nämä pelaajat ovat nyt 
siirtyneet edustusjoukkueeseen. Lisäksi hän vastaa fysiikkavalmennuksesta yhdessä Petri Laakson kanssa sekä toimii jääharjoituksissa apuvalmentajana, Juha Laitinen selvensi roolijakoa.

Laitisten sekä Laakson lisäksi joukkueen valmennusryhmään kuuluu pitkään seurassa vaikuttanut Ari Kukkonen.

– Ari Kukkonen on tiimimme moniottelija. Pelillisissä asioissa hänen vastuualuettansa ovat erikoistilanteet, videomateriaalin purku ja moninaiset joukkuejohdolliset tehtävät, jotta joukkueen arki sujuisi mukavasti, Laitinen valotti tiedotteessa.

Valmennusryhmän roolijako on hyvin selkeä ja kaikille osa–alueille löytyy oma tekijänsä. Jos Teemu vastuulla on junioreiden mentorointia ja jääharjoituksissa apuvalmentajana toimimista, niin Juhalla on oma roolinsa pitää lankoja käsissään.

– Oma roolini on vastata kokonaiskuvasta, jonka keskeinen idea on olla alituisesti hereillä tekemisiemme suhteen, jotta kehitymme vähitellen sellaiseksi joukkueeksi, jonka haluamme HIFK:n tulevaisuudessa olevan. Käytännössä tämä on jääharjoitusten suunnittelua, taktiikkapalaverien pitämistä, aika ajoin luentoja urheilijan elämän suunnittelusta jne. Ja tämä kaikki tehdään yhteistyössä muiden tiimin jäsenten kanssa, Juha vakuutti.

Mikään joukkuehan ei pärjää ilman toimivaa huoltoa. Sellainen on helsinkiläisseuralla ollut jo vuosikausia, kun maailman kovimpiin huoltajiin lukeutuva Veikko Niemelä on siitä vastannut omalla 
osaamisellaan.

– Huoltokin pelaa, kun Veikko Niemelä jatkaa uskomatonta uraansa vaimonsa Tepan mandaatilla. Mukana ovat myös Jan Tavast, Nikot Laamanen ja Järvinen sekä Jouko Kilpiö, Laitinen paljasti.

HIFK tulee julkaisemaan koko joukkueensa vielä lähipäivien aikana. Kauden ensimmäiset sarjapelit pelataan viikon kuluttua pohjoisessa, mutta ensimmäiset piirrot ulkojäihin piirretään lauantaina 10. marraskuuta Lappeenrannassa, kun joukkue kohtaa Veiterän kello 16 alkavassa ottelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu