Puheenaihe

Koko Suomi kulkee viikonlopun sumussa – Meteorologit: "Pilvet eivät kauas karkaa"

Sumu ja utu ovat viikonloppuna Suomessa kova sana säätilan suhteen. – 

Sauvo Jylhä / Arkisto

Sää on tällä hetkellä koko Suomessa pilvistä ja utuista ja monin paikoin tulee tihkua tai heikkoa vesisadetta.

Huomiseen iltapäivään saakka on Ilmatieteen laitoksen mukaan odotettavissa koko maassa edelleen pilvistä ja utuista. Taivaalta tulee ajoittain tihkusadetta tai heikkoa vesisadetta. 

Itä- ja Pohjois-Lapissa on luvassa myös heikkoa lumisadetta tai jäätävää tihkusadetta, huomenna myös Pohjois-Karjalassa. Lämpötila on kahdesta kuuteen astettaa, Itä-Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa miinus kahdesta asteesta plus kolmeen astetta. Tuuli on enimmäkseen heikkoa – huomenna tuuli vähän voimistuu ja on etelän ja idän välistä.

Merenkulkijoiden on syytä muistaa, että Suomen itäpuolella on vahva korkeapaine ja Pohjois-Atlantilla laaja matalapaineen alue.

Huomiseen iltapäivään asti Suomenlahdella ja Perämerellä on odotettavissa kaakonpuoleista tuulta 2-6 m/s, aamusta alkaen 8-12 m/s. Ajoittain vesi- tai tihkusadetta, utuista ja paikoin sumua.

Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Saaristomerellä on luvassa suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Illasta alkaen kaakonpuoleista tuulta, aamusta alkaen 5-9 m/s. Ajoittain tihkusadetta, utuista ja mahdollisesti sumua.

Selkämerellä ja Merenkurkussa puolestaan on etelänpuoleista tuulta 3-7 m/s. Yöstä alkaen kaakonpuoleista tuulta 6-10 m/s. Ajoittain vesi- tai tihkusadetta, utuista ja paikoin sumua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu