Makumaailma

"Dollarin" uuden ravintolan katossa roikkuu lentävä vehje – "Suurin haaste oli saada runko yhtenä kappaleena sisään"

Gate A21 -baarin nimi viittaa lentoaseman lähtöporttiin. Teeman mukainen on myös baaritiskin ylle nostettu oikea Cessna-pienkone.

Niko Laurila

Helsingin Annankadulle on auennut uusi olut- ja drinkkiravintola Gate A21. Samalla paikalla toimi aikaisemmin maailman parhaaksikin valittu cocktailbaari A21.

Gate A21 on sisutukseltaan industrial-henkinen, jossa korostuu ilmailuteema. Baarin nimi viittaa lentoaseman lähtöporttiin. Teeman huipentaa baaritiskin ylle nostettu oikea Cessna-pienkone.

– Hankimme lentokoneen eräältä ilmailuharrastajalta ja sillä on lennetty tuhansia tunteja. Sisustuksen suurin haaste oli saada koko koneen runko yhtenä kappaleena ravintolaan sisään, kertoo ravintoloitsija Gianjot ”Dollar” Singh.

Uutuusravintolan ravintolatoiminnasta vastaa perheyhtiö Onniravintolat, jolla on yhteensä yhdeksän anniskelupaikkaa eri puolilla Helsinkiä.

Gate A21:ssä on vajaat sata asiakaspaikkaa, kesäksi kadun puolelle tulee pieni terassi. Ravintolassa on tanssilattia, vilkkaimpina iltoina paikalla on myös dj. Ravintolassa ei ole varsinaista keittiötä, mutta baarissa on saatavilla pientä suuhunpantavaa.

Tulemme yhdistämään cocktailien ja käsityöoluiden maailman."

Ravintolan juomavalikoima rakentuu kotimaisten käsityöoluiden ja ulkomaisten erikoisoluiden varaan. Niitä täydentävät craft-siiderit sekä laaja cocktailien ja drinkkien kokonaisuus. Baarivalikoimista vastaavat Helsingin cocktailbaareissa mainetta niittäneet baarimestarit Sini Kortesmäki ja Sofia Matchalov.

– Listallamme on paljon perusdrinkkejä, mutta rakennamme oman cocktaillistan, jolla on runsaasti itse suunnittelemiamme ja valmistamiamme erikoisuuksia. Ehdottomana lähtökohtana pidämme kotimaisia raaka-aineita sekä valikoiman elämistä kauden mukaan, Kortesmäki kertoo.

Olutvalikoimasta vastaa ravintolapäällikkö Tommi Rauhala, joka rakentaa tarjonnan parhaiden kotimaisten pienpanimo-oluiden varaan. Viiden erikoisoluthanan ja sadan pullotuotteen joukosta on varaa valita.

– Suomalainen pienpanimomaailma etenee huimaa vauhtia. Tulemme yhdistämään cocktailien ja käsityöoluiden maailman luomalla kokonaan uusia juomasekoituksia niiden pohjalta, Rauhala lupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Olutbrändien ykkössija vaihtui – tässä on nyt suomalaisten eniten arvostama merkki8.11.2018 08.41
Coronan ja muiden Eerikinkadun baarien loppu tuli järkytyksenä, julkkikset ja tavikset kommentoivat – "Voi perseen perse"23.10.2018 13.58
Hävikkiruokaravintola Nolla sulki ovensa – uusi paikka on salaisuus10.11.2018 10.14
"Tietovisan pääpalkintona kiertomatka Seinäjoelle" – Pohjanmaalta puretusta ladosta tehtiin ravintola Helsinkiin30.11.2017 20.25
Hietsusta ja Hernesaaresta tuttu ravintolaketju valtaa seuraavaksi Pihlajasaaren19.10.2018 20.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu