Paikalliset

Peter Nyman ja Seela Sella Hyvien Tapojen Lähettiläiksi

Pääministeri Jyrki Katainen valittiin Vuoden käyttäytyjäksi.

Päivi Tuovinen

Valtakunnallista Tapapäivää juhlistanut Tapaseura julkisti vuoden 2011 valitut. Joukossa oli kolme eri aloilta tunnettua helsinkiläistä.

Vuoden 2011 Käyttäytyjäksi Tapaseura valitsi espoolaisen pääministeri Jyrki Kataisen. Vuoden Käyttäytyjän arvonimen saaminen edellyttää tunnettuutta, ajankohtaisuutta, karismaattisuutta ja hyvien käytöstapojen hallintaa. Hänen oletetaan omalla esimerkillään kannustavan kaikkia myönteiseen, kanssaihmisensä huomioon ottavaan käytökseen.

Hyvien Tapojen Lähettiläiden tittelin nappasi kaksi helsinkiläistä: näyttelijä Seela Sella ja uutisankkuri Peter Nyman.

Seela Sella on tehnyt pitkän elämäntyönsä suomalaisten viihdyttäjänä ja hyvän mielen levittäjänä ja esiintynyt maamme monissa teattereissa, elokuvissa ja televisiossa. Hänet muistetaan niin elämänmenon Lempinä, Niskavuori-näytelmän Marttana kuin Aino Sibeliuksena ja Sylvi Kekkosenakin.

– Olen hämmentynyt, en tiedä, mitä minulta nyt odotetaan. Ensimmäiseksi kiitän äitiäni. Ja haluan sanoa vain, että tee toisille se, mitä haluat tehtävän itsellesi.

Peter Nyman on toimittajavuosinaan ollut Tapaseuran mukaan esimerkillisen positiivinen ja asiallinen. Uutisvuodon juontajanakaan hän pysyi tasaisena ja luotettavana.

– Myönnän, että tämä palkinto tuli pyytämättä ja yllättäen. Edelliset palkitut huomioonottaen täytyy sanoa, että olen todella upeassa seurassa. Tapaseura on hyvällä asialla huomioidessaan myös suomenruotsalaisia, ilahtunut Nyman kiitteli.

Suomen vanhimman koulun, Turun Katedralskolanin oppilaat Jonas Tommila, Felicia Hansen ja Julia Lehtisaari julkistivat nuorten valitsemien Tapalähettiläiden nimet.

– Valitsimme positiivisena ja fiksuna median edessä esiintyneen ja menestyneen jääkiekkoilija Mikael Granlundin.

Ylioppilaskirjoitusten ja armeijan vuoksi Granlund ei päässyt Säätytalolle, mutta lähetti viestin oppilaille ja pyysi heitä lukemaan viestinsä tilaisuudessa.

”Hieno juttu, olen otettu tunnustuksesta. Kaikki tulee kotikasvatuksesta. Iso kiitos perheelle”, Granlund kirjoitti viestissään.

Naisehdokkaakseen oppilaat valitsivat ex-kansanedustaja Janina Anderssonin.

Tapaseura nimeää keulakuvikseen henkilöt, jotka ovat julkisuudesta tuttuja ja antavat omalla esimerkillään ja omilla elämänratkaisuillaan sekä käytöksellään kanssaihmisilleen positiivisen ja rohkaisevan käyttäytymismallin.

Vuoden käyttäytyjinä aiempina vuosina ovat olleet muun muassa psykiatri Raisa Cacciatore, puhemies Sauli Niinistö, yrittäjäneuvos Kirsti Paakkanen sekä puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskeala.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu