Puheenaihe

”Säästö jopa 5000 euroa kalliimmassa hintaluokassa” – jobbari selittää Ylelle, miksi Ruotsista virtaa nyt autoja Suomeen

Ruotsista haetaan muiden muassa Volvoja ja Saabeja, kuinkas muuten.

Arkisto / Jyrki Hämäläinen

Trafin tilastojen mukaan autoja on tuotu tämän vuoden lokakuussa melkein yhtä paljon kuin koko vuoden 2014 aikana. Syynä on Ruotsin kruunun halpa kurssi, kertoo Yle uutisessaan.

Raisiolaisessa autoliikkeessä ruotsalaisia autoja on hankittu tietoisesti lisää, sillä kaikki eivät itse uskaltaudu ostoksille Ruotsiin.

– Monella on vanha auto, joka täytyy antaa vaihdossa. Tai sitten voi olla rahoituksen tarvetta. Tällaiset asiakkaat kääntyvät kotimaisten autoliikkeiden puoleen, kertoo alihankkija Kenneth Nyman.

Miten paljon rahallista hyötyä voi saada Ruotsi-autosta? Autot ovat yksilöitä, mutta matka voi olla Nymanin mukaan hyvinkin vaivan arvoinen.

– Kalliimman hintaluokan eli esimerkiksi 40 000 euron arvoisen auton kaupassa voi säästää jopa viisi tonnia. Hintavertailu on varmasti paikallaan ennen ostoa, ja myyjäänkin kannattaa ottaa yhteyttä. Pitää selvittää, saako auton mukaansa ja miten sen voi ajaa kotiin, Nyman listaa selvitettäviä asioita.

Kolme kuukautta netissä, tunti autokaupassa."

Auton voi käydä ostamassa Ruotsista myös itse. Kaarinalainen Juha-Pekka Aikola haki Ruotsista Volvon. Pihalla on myös perheen pojan niin ikään Ruotsista hankkima sininen Saab.

– Kolme kuukautta netissä, tunti autokaupassa ja ulos tulin Volvon kanssa, kertoo Aikola omasta kokemuksestaan.

Oman auton hankintaan houkutti Ruotsin kruunun halpa kurssi.

– Suomessa myytävillä vaihtoautoilla on ajettu yli 100 000 kilometriä enemmän kuin toivoisin. Tämä on vuoden 2009 vuosimallia, ja tätä on ajettu 230 000 kilometriä, Aikola jatkaa.

Hän kertoo, että ruotsalaisilla on tapana vaihtaa autoa 200 000 kilometrin jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuontiautoketjulle mätkäistiin 2,6 miljoonan jälkiverot ja kulut – "Aiomme valittaa"18.6.2018 09.04
Hankoittaako hallitus tietoisesti käytettyjen autojen tuontia? Kansanedustaja haluaa vastauksen15.9.2017 14.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu