Puheenaihe

Julkkikset tukevat vähävaraisten joulukeräystä – "Yksinhuoltajuus, sairastuminen ja työttömyys ovat yleisimmät syyt hakea apua”

JOULUKERÄYKSET Tänäkin jouluna tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja muistaa tuntematonta lähimmäistä.

Pelastakaa Lasten joulukeräystä tukevat Edis Tatli, Aira Samulin, Miisa Rotola-Pukkila, Krisse Salminen, Mikael Gabriel, Ellinoora, Esko Valtaoja ja Pekka Pouta.

Pelastakaa lapset ry

Yli satatuhatta lasta Suomessa elää köyhissä perheissä. Pelastakaa Lapset kutsuu joulukeräyksessään auttamaan köyhiä lapsia. Lahjaksi tulevaisuus -keräyksen tuotoilla tuetaan etenkin opiskelua ja harrastuksia.

– Avustushakemusten määrä on kasvanut. Yksinhuoltajuus, huoltajan sairastuminen ja työttömyys ovat yleisimmät syyt hakea apua, Pelastakaa lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta kertoo.

Yksinhuoltajuus, sairastuminen ja työttömyys ovat yleisimmät syyt hakea apua.”

Hope eli Yhdessä&Yhteisesti ry kerää joululahjoja Itiksessä, Stockmannilla, Ristikossa sekä Tuomaan markkinoilla ja Pihlajalinnan toimipisteissä. Hopen välittämät lasten ja nuorten lahjatoiveet löytyvät useimmissa paikoissa joulukuusesta.

Ylen, SPR:n ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Joulumieli-keräys jatkuu jouluaattoon asti. Keräystavoite on kaksi miljoonaa euroa, jolla pystytään jakamaan 70 euron lahjakortteja 28 000 perheelle.

Lahjakortit jaetaan lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen tai muun kriisitilanteen vuoksi.

Rakenna joulupuu -keräyksellä seurakunnat keräävät lahjoja vähävaraisille perheille, vanhuksille ja muille tarvitseville.

Keräys toteutetaan seurakunnissa hieman eri tavoin. Esimerkiksi Haagan seurakunnassa joululahjatoiveen voi noutaa Huopalahden kirkon joulupuusta adventtimessun jälkeen 2. joulukuuta.

Kalliossa kerätään lahjoja vähävaraisille aikuisille.

Lähes samannimisen Joulupuu-keräyksen järjestää Keskuspuiston Nuorkauppakamari sosiaali- ja terveystoimen kanssa.

Käyttämättömän itse tehdyn tai ostetun lahjan voi tuoda keräyspisteeseen Forumiin 13.–16. joulukuuta.

Avustushakemusten määrä on kasvanut.”

Pelastusarmeijan joulupadat tulevat kaduille 14.–23. joulukuuta. Lahjoitukset käytetään kotimaan vähävaraisten auttamiseen.

Joulupata-keräyksellä tuetaan vähävaraisia lapsiperheitä, pienituloisia eläkeläisiä, työttömiä ja työkyvyttömiä sekä syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Ole Joulupukkina Seniorille -joulukukkakampanja kestää 18. joukuuta saakka. Home Instead Seniorihoiva järjestää kampanjan kaupungin kotihoidon, omaishoitajien ja läheisten yhdistyksen sekä yhteistyökukkakauppojen kanssa. Kaupungin kotihoidot ovat valinneet kukkien saajiksi yksinäisiä vanhuksia.

Lisätietoja joulukeräyksistä

pelastakaalapset.fi

hyvajoulumieli.fi

helsinginseurakunnat.fi/uutiset/rakennajoulupuuhelsinki

joulupuu.org

joulupata.fi

homeinstead.fi/hoivapalvelut/ole-joulupukkina-seniorille

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu