Puheenaihe

Alle 2-vuotias tyttö itki hätääntyneesti päiväkodin pihalla – naapuri tuli apuun: "Hänet oli unohdettu ulos"

Taloyhtiössä asuva nainen löysi viikkiläispäiväkodin pihalle unohtuneen itkevän alle kaksivuotiaan tytön ja vie takaisin päiväkotiin.

Lukijan kuva

Taloyhtiön asukastilaan torstaina aamupäivällä matkalla ollut Nina Kalland ihmetteli kuullessaan lapsen itkua pihalla Viikissä.

Talojen keskellä olevaa aidattua päiväkodin piha-aluetta lähestyttäessä Kalland huomasi aitauksessa yksin olevan taaperoikäisen lapsen.

Tyttö itki Kallandin mukaan hätääntyneesti liukumäen juurella.

– Huomattuaan minut lapsi nousi seisomaan, nosti kädet ylös ja halusi syliin. Hänet oli unohdettu ulos.

Aidattu piha on osa vieressä sijaitsevaa päiväkoti Melissaa. Lapsi oli Kallandin arvion mukaan pieni, alle kaksivuotias.

Päiväkodin pihalla ei näkynyt muita lapsia eikä aikuisia. Otettuaan lapsen syliinsä Kalland käveli päiväkodin ovelle.

– Muut lapset olivat jo istumassa pöydässä. Kysyin henkilökunnalta, että kuuluuko tämä lapsi ylipäätään tänne. He sanoivat, että kuuluu.

Kalland vei lapsen päiväkotiin kello 11.08 ja meni itse samassa pihapiirissä sijaitsevaan Setlementtiasuntojen asukastilaan. Hän alkoi miettiä tapahtunutta.

–  Tilanteen jälkeen minussa heräsi niin iso raivo. Törkeää laiminlyöntiä. Pienen lapsen hylkäämisen tunne on iso juttu. Kysyin henkilökunnalta, että ilmoitetaanko tästä asiasta lapsen vanhemmille. He sanoivat, että ilmoitetaan.

Päiväkoti Melissan johtaja Nina Leandersson kertoo saaneensa ilmoituksen päiväkodin henkilökunnalta asiasta torstaina noin kello 14.

– Pitää paikkansa. Siirtymätilanteessa, kun lapset ovat olleet siirtymässä sisälle, yksi alle kaksivuotias lapsi on jäänyt yksin ulos.

Leanderssonin tiedon mukaan lapsi ehti olla yksin pihalla arviolta noin viisi minuuttia.

– Naapuri oli huomannut lapsen ja tuonut ryhmätilaan, jossa olikin juuri huomattu lapsen puuttuminen.

Tytön vanhemmille ilmoitettiin asiasta heti tapahtuneen jälkeen.

– Olemme tietenkin äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta ja kiitämme paikalla ollutta naapuria. Näin ei tietenkään saisi tapahtua.

Päiväkodissa on käytössä niin sanottu "lapsilista" eli ulkoa tultaessa lapsen nimen kohdalle laitetaan merkintä, kun lapsi on tullut sisälle. Leandersson ei ota kantaa, oliko lista nyt käytössä vai ei.

Tapahtunutta tullaan puimaan vielä uudelleen ja huolellisesti yhdessä henkilökunnan kanssa.

– Käymme tilanteen todella tarkasti vielä läpi ja tarkennamme ohjeet henkilökunnan kanssa. Johtajana selvitän, miten tilanteessa on toimittu, Leandersson toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Psykologit tulevat nyt päiväkotiin – "Varhaista puuttumista orastaviin ongelmiin"8.11.2018 22.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu