Puheenaihe

Rantapuistosta tuli hanhiparvien valtaama – lintuja yritettiin estellä matalilla aidoilla

Toukolan rantapuisto ja Arabian rantapuisto yhdessä muodostavat Arabianrannan rantapuiston. Asuintalojen ja Vanhankaupunginlahden väliin asennettiin taannoin hanhiaitoja, joiden toivottiin vähentävän hanhien laiduntamista. Suuria valkoposkihanhiparvia aterioi ja kakki puistossa tämänkin jälkeen.

Jussi Vehkasalo

Arabianrannan rantapuistoon ehdotetaan viihtyisyyden parantamiseen tähtääviä toimia, kuten pelikentän aitaamista, jotta siellä pystyisi pelaamaan. Nykyisellään puisto suuren osan vuodesta valkoposkihanhiparvien valtaama ja lisäksi ympäri vuoden tuulinen, valtuustoaloitteessa todetaan.

Hanhia on yritetty torjua puistossa muun muassa matalin hanhiaidoin, joilla ei ollut toivottua tulosta. Kaupungin tekemän kokeilun aikana huomattiin, että linnut saattavat lennähtää aitojen yli.

Tehokkaampi tapa hanhien laiduntamisen estämiseen on nurmikkoalueen muuttaminen rantaniityksi. Puistossa on jo lisätty niittynä hoidettavien alueiden määrää.

Kaupunkiympäristön toimialan mukaan aitaratkaisut esimerkiksi pelikentän ympärille eivät kannata, koska maapohja on heikkoa ja kevyetkin rakenteet painuvat. Puiston hoito- ja kehittämissuunnitelmassa tarkastellaankin nurmikon korvaamista toisella pelaamiseen sopivalla pinnalla.

Puistossa viihtymistä edistetään myös pöytä- ja penkkiryhmällä sekä ja grillipaikalla, jotka on kirjattu Vanhankaupungin aluesuunnitelmaan. Hoito- ja kehittämissuunnitelmassa ratkaistaan näiden sijoittaminen niin, ettei istuskelu- ja grillauspaikasta synny häiriötä.

Valtuustoaloitteen Arabianrannan rantapuiston kehittämisestä teki Kaisa Hernberg (vihr.) ja sen allekirjoitti 21 muuta valtuutettua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sontivia valkoposkihanhia ei edelleenkään karsita Helsingistä – ympäristökeskus: ei näyttöä terveyshaitoista17.1.2018 19.45
Valkoposkihanhien määrä väheni selvästi – kuivuus pudotti poikasten määrää 50 prosentilla3.8.2018 07.35
Koirapartiot alkavat häätää hanhia Viikin pelloilta – "Parven ylösajoa tehdään niin kauan kunnes linnut poistuvat"2.5.2018 15.02
Tutkimustila pyysi lupaa ampua 3 valkoposkihanhea, ei herunut  – Nyt tuhansia lintuja häädetään Viikin pelloilta koirien avulla25.8.2017 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu