Puheenaihe

Tämän laitteen vaihto pysäyttää metron 3 päiväksi – Joko oranssin junan toimintahäiriöt ovat historiaa?

Metroliikenne Ruoholahdesta itään seisoo tammikuussa kolme päivää. Syynä on asetinlaitteiden vaihtotyö. – 

Päivi Tuovinen / Arkisto

Helsingin metron liikennöinti loppuu tammikuussa kolmen päivän ajaksi, jolloin Ruoholahdesta itään eivät metrojunat kulje lainkaan.

Kantametron matkustajaliikenteen katkon aikana metro liikennöi länsimetron puolella Matinkylän ja Lauttasaaren välillä poikkeusaikataulun mukaisesti.

Seisokki alkaa perjantaina 11. tammikuuta ja päättyy sunnuntaina 13. tammikuuta. Liikennekatkoksen syy on ratalinjan asetinlaitteiden käyttöönotto.

– Asetinlaitteita ei voida asentaa paikoilleen, jos metro liikennöisi. Kyse ei ole yksittäisestä kohteesta, vaan jokaisella metroasemalla on oma asetinlaitteensa, kertoo HKL:n liikennöintiyksikön johtaja Arttu Kuukankorpi.

Hänen mukaansa kyse ei ole vanhan laitteiston rikkoutumisesta, eikä siitä että se olisi tuottanut ongelmia. 

– Olemme tienneet, että vielä nykyisin käytössä oleva laite on tilapäinen, ja se on kuitenkin jossain vaiheessa vaihdettava uuteen. Alunperin asetinlaitteet piti vaihtaa tämän vuoden loppuun mennessä, mutta tämä aikataulu ei aivan pitänytkään, Kuukankorpi kertoo.

– Uudet asetinlaitteet eivät sinänsä poista metrosta nykyisiä toimintahäiriöitä, mutta kun häiriö tulee, uudet laitteet nopeuttavat tilanteen palaamista normaaliksi.

Asetinlaitteiden vaihdot tehdään viikonloppuna, jolloin työmatkaliikenne häiriintyy mahdollisimman vähän.

– Joulun alla emme halunneet vaihtotyötä tehdä, etteivät matkustajien ostosmatkat häiriintyisi. Tämä 11. tammikuuta alkava viikonloppu on ensimmäinen normaali viikonloppu joulun jälkeen, jolloin asennustyöt sopivat siihen ajankohtaan hyvin, Kuukankorpi kertoo.

HSL aikoo järjestää seisahduksissa olevan metroliikenteen korvaajiksi runsaasti busseja.

Lue tästä, miten asennustyöt vaikuttavat metron kulkuun tammikuussa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huomioi tämä, matkustaja! Metron kulku loppuu 3 päivän ajaksi Helsingissä – länsimetroon tulee poikkeusaikataulu2.12.2018 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu