Puheenaihe

Helsingin ilmatilaa suljetaan droneilta turvallisuussyistä itsenäisyyspäivänä

Ilmailun rajoitusalue Helsingissä jää mustalla viivalla rajatun alueen sisään.

Ilmailutiedotuspalvelu

Ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa 6. joulukuuta kello 10–00. Rajoitus koskee sekä lentoliikennettä että miehittämätöntä ilmailua (dronet).

Tilapäinen rajoitusalue on perustettu viranomaisten oman ilmailutoiminnan ja alueella olevien yleisötapahtumien turvaamiseksi. Viranomaisilla on alueella vilkasta ilmailutoimintaa, ja rajoituksen noudattamista valvotaan tarkoin. Alan toimijoilta ja harrastajilta toivotaan ymmärrystä asiassa. Karttaan rajatulla alueella ei siis saa lainkaan lennättää droneja tai miehittämättömiä ilma-aluksia.

Trafin päätöksen mukaan ilmatilan käytön rajoitus koskee yleisilmailua, RPAS-, drone- ja lennokkitoimintaa. Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eivätkä pelastustoimea, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eivätkä lentoja jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näinkö yksityisautot korvataan? – Jopa drone-lennokit ovat vaihtoehtoina uudessa kokeilussa3.12.2018 05.45
Drone-lennokeista tuli ongelmia poliisille – "Luonut uudenlaisia turvallisuusuhkia"9.11.2018 06.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu