Puheenaihe

Uusnatseja ja Odinin sotureita odottaa yllätys Kalliossa – asukkailta iso yhteinen tervehdys

Kallio-liike haluaa rauhanmerkkejä ikkunoihin.

Niina Lyijynen

Kallio-liike järjestää itsenäisyyspäivänä Kallio kuuluu kaikille – Suomi 101v -nimisen tempauksen, jossa alueen asukkaita ja yrityksiä kehotetaan koristamaan ikkunat säihkyvin ja sateenkaaren värisin symbolein.

Rautalangasta väännetty rauhanmerkki."

Idea tempaukseen lähti siitä, että Pohjoismainen Vastarintaliike on ilmoittanut marssivansa Kallion kaupunginosan läpi itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.

– Siitä se idea lähti. Yksi marssi kulkee Kolmatta linjaa pitkin. Kun kehotamme ihmisiä koristamaan ikkunoita sateenkaaren värisillä rauhanmerkeillä, sydämillä ja muilla symboleilla, niin se samalla edustaa Kallio-liikkeen arvoja. Haluamme tuoda kaupunkiin valoa, iloa ja rauhaa, Niina Lyijynen kertoo.

Kallio-liikkeen toiminnan tarkoitus on aina ollut edistää asuinalueen viihtyisyyttä, yhteisöllisyyttä ja sallivuutta. Se on järjestämässä muun muassa jokakesäisiä Kallio Block Partyja.

– Ainakin yksi yrittäjä oli jo koristanut liikkeensä sateenkaarilipulla. Ja tiedän monta kalliolaista, jotka aikovat koristelle ikkunansa huomenna sateenkaarijutuilla, Lyijynen jatkaa.

Hän arvelee, että vasta itsenäisyyspäivänä näkee, kuinka moni asukas ja yritys lähtee tempaukseen mukaan. Tietoa asiasta on levitetty Facebookin kautta.

– Kaikilla ei tietenkään ole kotona valmiina tarpeita ikkunakoristeen valmistamiseen. Itselläni on ikkunassa jo nyt rautalangasta väännetty rauhanmerkki, olen kietonut sen ympärille jouluvaloja, Lyijynen ilmoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuleeko taas rähinää? Poliisi ei voi estää uusnatsien marssia Helsingissä – ainakin 7 mielenosoitusta luvassa30.11.2018 06.00
Huomiseen mielenilmaisuun odotetaan jopa 5 000 ihmistä – jättimarssi katkoo Helsingin keskustan liikennettä19.10.2018 13.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu