Puheenaihe

Hillitön Linnan juhlien tv-tekstitys hauskuuttaa – "Kohta kannamme huonekalut ulos"

Sulevi Peltola vaikuttaa tekstityksen perusteella tulleen ihan eri juhliin kuin Linnan juhliin.

Kuvakaappaus Twitteristä

Lari Vesander on julkaissut twitterissä kuvia, joissa Linnan juhlien televisiolähetyksen yhteydessä näkyy hassuja tekstityksiä.

Esimerkiksi näyttelijä Sulevi Peltolan kätellessä rouva Jenni Haukiota näkyy kuvassa teksti: "Pimeän juhla? – Niin. Kohta kannamme huonekalut ulos."

Ylen viestinnän päällikkö Jere Nurminen kertoo, että kyseiset tekstit on saatu näkymään suoran Linnan juhlien lähetyksen yhteydessä siten, että tv:n katsojalla on ollut auki TV1, mutta hän on valinnut teksti-tv:stä sivun 334, joka näyttää tekstityksen TV2:lle.

Kyseessä on siis ominaisuus, jossa teksti-tv:n eri sivujen kautta saa eri kanavien tekstityksen näkyviin. Eli TV2:n tekstitys näkyy sivun 334 kautta, vaikka tv olisikin jollain toisella kanavalla.

– Linnan juhliin tarjosimme suomenkielisen tekstityksen, sen sai näkyviin valitsemalla televisionsa asetuksista kielivalinnaksi hollanti. Tämä asia mainittiin Linnan juhlat -lähetyksen alussa, Nurminen selostaa.

 

TV1:n tekstitys löytyy teksti-tv:n sivulta 333 ja Yle Teema Fem -kanavan tekstitykset sivulta 336.

– Eli tuollaisen tekstityksen lisääminen Linnan juhlien lähetykseen on ollut ihan tämän katsojan oma valinta, Nurminen jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Linnan juhlat valkokankaalta ilmaiseksi – elokuvateatteri näyttää koko 5-tuntisen lähetyksen suorana 4.12.2018 19.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu