Puheenaihe

Kaupunkipotkulaudat tulevat ensimmäiseksi Vuosaareen – nyt asukkailta kysytään, missä niitä tarvittaisiin

Potkulautapalvelu tulee kokeiluun kesällä.

HSL/Lauri Eriksson

Kaupunkipotkulaudat tulevat kaduille ensi kesänä ja niiden kokeilualueeksi on valittu Vuosaari.

Vuosaareen on tulossa kesäkaudeksi 2019 noin 30 potkulauta-asemaa, josta kaupunkilaiset voivat lunastaa laudan lyhytaikaisesti käyttöönsä.

HSL:n ja Samocat Sharingin toteuttamassa kokeilussa on tarkoitus testata sekä tavallisia että sähköpotkulautoja. Pilotissa käytettävät potkulaudat ovat taittuvia ja ne voi tarvittaessa ottaa myös joukkoliikennevälineen kyytiin.

Kaupunkilaiset pääsevät nyt vaikuttamaan potkulauta-asemien sijaintiin.

HSL on avannut nettikyselyn, jossa voi merkitä kartalle 1–30 paikkaa, joihin toivoisi asemien sijoittuvan tai joissa asema voisi olla tarpeellinen. Kyselyyn voi vastata 17. joulukuuta asti.

Ensi kesänä avattavan potkulautapalvelun käyttäjäksi rekisteröidytään sovelluksella, jota käytetään myös potkulaudan irrottamiseen potkulauta-asemalta. Käyttö veloitetaan asiakkaan maksukortilta.

Potkulautapalvelu valittiin lokakuussa HSL:n IdeaLab-kilpailun toiseksi voittajaksi. IdeaLab-kisassa etsittiin uudenlaisia ja HSL:n palveluita täydentäviä liikkumisratkaisuja. Toinen kisan voittajista on kutsuliikennepilotti.

Molempien palvelujen toimivuutta sekä kehitys- ja jatkomahdollisuuksia selvitetään ja arvioidaan pilottien aikana ja niiden jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaupunkipyörät saavat seuraa – ensi kesänä kadut täyttyvät potkulaudoista31.10.2018 07.20
Kolme skenaariota: Näin Segwayt ja sähköpotkulaudat vaikuttavat liikenneturvallisuuteen7.2.2016 21.27
Kaupunkipyörät laajenevat Vartiokylään, Oulunkylään ja Pitäjänmäkeen2.11.2018 07.35
Helsinki patistaa pyöräilijöitä kertaamaan liikennesäännöt – "Kaupunkipyörien käyttäjistä osa ei tunne sääntöjä kovin hyvin"14.8.2018 12.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu