Puheenaihe

Tamperelaismies tarttui somehaasteeseen – tältä näyttää joulutortun muotoinen pizza

Oikeaoppinen torzza taitellaan ennen paistamista.

Ilkka Janatuinen

Tamperelainen Ilkka Janatuinen kehitti torzzan, joulutähden mallisen pizzan, josta on tullut ilmiö sosiaalisessa mediassa.

– Idea lähti Twitterissä. Siellä on koko syksyn ajan ollut joulutorttupöhinää, kehitetty maksamakkarajoulutorttua ja aika vapaasti on ideat lentäneet ilmassa. Itsekin lähdin siihen mukaan ja tein yhdessä kohtaa sardiinitorttuja ihan vain testimielessä.

Janatuisen mukaan kyseessä on sosiaalisen median joukkoälyn avulla kehitetty tuote, sillä idean joulutortun muotoisesta pizzasta esitti ensimmäisenä Marko Suomi. Vielä saman illan aikana Janatuinen teki sellaisen ja laittoi siitä kuvan someen. Nimen keksi Suvi Eriksson.

 

 

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Seuraavana päivänä käytiin Sitko Pizza & Barissa, jonka pizzakokki joutui tekemään meille torzzat. Otin niistä kuvan, joka lähti sitten komeasti leviämään Twitterissä, kertoo Janatuinen.

 

 

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Torstaina Janatuinen työkavereineen kävi samassa paikassa tilaamassa kahdeksan torzzaa toimistolle, jossa vietettiin "torzzatorjantaita"

– Italialainen kokki oli ihan kummissaan, koska hän ei ollut kovinkaan kummoinen joulutortuntekijä. Koko pizzerian henkilökunnan voimin ne saatiin kuitenkin tehtyä.

Janatuisen mukaan torzza on maultaan vähän kuin calzonen ja tavallisen pizzan välimuoto, "sellainen puoliavoin calzone". Hän on jo hahmotellut, että laittaisi jouluna myös sukulaiset maistamaan tähtitortun mallista pizzaa.

– Onhan tämä vähän epäperinteinen jouluruoka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kotipizzan omistajat saavat huiman 38 prosentin lisätuoton – makeistehdas Pandan aiemmin nielaissut norjalaisjätti haukkaa nyt Suomen johtavan pizzaketjun22.11.2018 10.25
Yle: Jopa 10–20 miljoonassa pizzalaatikossa piilee salakavala myrkkyriski – "Yksi lisä altistukseen"29.10.2018 09.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu