Minne mennä

Joulutunnelmaa ja lahjaideoita Teurastamolla

Kellohallissa pidetään lahjamarkkinat viimeisenä viikonloppuna ennen joulua.

Johanna Erjonsalo

Teurastamolla järjestetään jouluiset lahjamarkkinat jo neljättä kertaa. Kellohalli täyttyy perinteen mukaan viimeisenä viikonloppuna ennen aattoa joulun lämpimästä tunnelmasta ja lahjaksi sopivista tuotteista.

Myynnissä on lähes viidenkymmenen pienyrittäjän artikkeleita, jotka edustavat designia, graafista suunnittelua, koruja, käsityötä, sisustustuotteita ja lifestyletavaroita.

Koruja on markkinoilla monenlaisia sekä monista materiaaleista. Annika Cumlanderin humoristiset hopeakorut sopivat arkeen ja juhlaan. Liia on suomalainen korubrändi, jonka korut suunnittelee ja valmistaa kultaseppäartesaani Laura Ikonen.

Vuonue ja viipsinpuu on yritys, joka kasvattaa maatiaiskanoja ja -lampaita, ja korut valmistuvat kanojen ylimääräisistä sulista. Kaikki tuotanto tapahtuu eläimiä ja luontoa kunnioittaen.

AnJo Allee Hats suunnittelee ja valmistaa hattuja ja päähineitä iloiseen 1920-luvun tyyliin. Aapiste on sulkavalaisen tekstiilisuunnittelija Riikka Kaartilanmäen tuotemerkki. Materiaalina tekstiilituotteissa on pääasiassa pellava. Kankaat painetaan käsin perinteisellä silkkipainotekniikalla, myrkyttömillä, vesiohenteisilla väreillä.

Japanilaisia furosikitekstiilejä myy Käärö. Sahrasshop tuo markkinoille Hamam-pyyhkeitä, käsipyyhkeitä ja villahuiveja. Tarjolla on lisäksi printtituotteita, koruja, vaatteita ja monenlaisia käyttöastioita.

Markkinoilla myydään myös ruokaa ja juomaa. Tarjolla on Nord-T:n kotimaista teetä, Feri´s Sausagesin unkarilaistyyppisiä raakamakkaroita, Rusthollarin hunajaa sekä Omenasiepparin eettistä omenamehua.

Teurastamon alueella voi ostosten lomassa nauttia pientä syötävää ja juotavaa. Jädelino myy artisaanijäätelöä jouluisilla mauilla, Päiväkahvibaari keittää laatukahvit ja Kellohallista voi ostaa pientä naposteltavaa ja juomaa. Teurastamon Portti, Kahvila Moko, Tukkutorin Kala sekä Kirja&Verstas ovat avoinna tapahtuman aikana.

Markkinoiden yhteydessä järjestetään työpaja lapsille ja lapsiperheille.

Lahjamarkkinat ovat avoinna 22.–23. joulukuuta kello 10–17 ja 11–16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu