Puheenaihe

Oulun poliisi tutkii 5 alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää seksuaalirikosta – varoittaa uudesta ilmiöstä

Kuvituskuva.

Arkisto/Anton Soinne

Oulun poliisilaitos tutkii tällä hetkellä viittä alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta.

Laajimmassa rikoskokonaisuudessa on epäiltynä kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. Lisäksi on poliisi on kertonut kahdesta Oulussa tapahtuneesta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta, josta toisen epäillään olevan törkeä.

Oulussa epäillään tapahtuneen marraskuussa yksityisasunnossa myös törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, jossa uhrina on ollut 15-vuotias kantasuomalainen tyttö ja rikoksesta epäiltynä hieman yli 20-vuotias ulkomaalaistaustainen mies. Mies on vangittu maanantaina 17. joulukuuta todennäköisin syin epäiltynä näihin rikoksiin.

Lisäksi Oulun poliisilaitos tutkii lokakuussa tapahtunutta törkeää raiskausta ja törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, jossa niin ikään ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään syyllistyneen mainittuihin rikoksiin. Poliisi ei tiedota tästä asiasta enempää.

Osassa rikoksissa taustalla on sosiaalisen median käyttäminen. Rikokset eivät kuitenkaan poliisin mukaan liity toisiinsa.

Oulun poliisi kertoo, että, että ulkomaalaisiin tai siltä näyttäviin ihmisiin on kohdistunut viime aikoina vihapuheita sekä asiatonta ja jopa uhkaavaa käyttäytymistä.

– Näin on tapahtunut vaikka kyseessä on ollut ulkomaalaistaustainen perhe liikkeellä lasten kanssa. Vaikka viime päivinä olemme tiedottaneet useista samankaltaisista, törkeistä rikosepäilyistä, ei oikeutta saa missään tapauksessa ottaa omiin käsiin, Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessa.

Poliisi vetoaakin siihen, ettei se joudu selvittelemään niin sanottuja viharikoksina tehtyjä rikoksia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä kohtaan, vaan saa käyttää senkin ajan näiden törkeiden lapsiin kohdistuneiden rikosten tehokkaaseen tutkintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu