Puheenaihe

HS: Kaupungin oma virkamies estää homekoulun purkamisen

Helsingin Uutiset kertoi Pelimannin koulun tilanteesta lokakuussa. Koulu on seissyt jo vuosia tyhjillään.

Sanna Jompero

Kannelmäen purkukuntoinen Pelimannin ala-aste saa seistä yhä tyhjänä paikoillaan, sillä sen purkamisluvasta on tehty oikaisuvaatimus, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Uutiset kertoi Pelimannin tilanteesta aiemmin syksyllä:

"Kellot soivat kuolleessa koulussa" – Kolme vuotta sitten suljetun helsinkiläiskoulun välituntikellot ovat piinanneet asukkaita jopa öisin

Pelimannin rakennus piti purkaa piakkoin, sillä niin ikään sisäilmaongelmainen Suomalais-venäläinen koulu Maununnevalla on menossa remonttiin ja sen 300 oppilasta tarvitsee väistötilat. Ne olivat tulossa parakkeihin Pelimannin tontille.

Oikaisuvaatimus viivästyttää asioita niin paljon, että Suomalais-venäläisen koulun oppilaat voivat joutua väistöön jopa Viikkiin asti.

Oikaisuvaatimuksen purkamisesta teki kaupungin oma virkamies Henna Helander. Helander on johtava asiantuntija Helsingin kaupungin teknisessä toimessa ja puheenjohtaja Suomen arkkitehtiliitossa Safassa.

Helander sanoo HS:lle tehneensä valituksen yksityishenkilönä.

– Meillä on ollut koko maassa vähän sellainen kulttuuri, että jätetään rakennuksia rappiolle, ja sitten kun ne menevät huonoon kuntoon, vedotaan siihen, että ne voidaan purkaa.

Pelimannin koulu on valmistunut 1980, eikä sitä ole suojeltu. Oikaisuvaatimuksen perusteluissa vedotaan vuonna rakennuksen rakennustaiteellisiin ja kaupunkikuvallisiin arvoihin.

Apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.) kuvailee, että valitus on pöyristyttävä, eikä "mikään mahti maailmassa" saisi enää opetustoimea sijoittamaan lapsia rakennukseen, johon on "luotto mennyt". Pakarinen myös huomauttaa, ettei Helsinki pura kouluja kevyin perustein.

Pakarisen mukaan hän on joidenkin rakennusten kohdalla jopa miettinyt, olisiko ne ollut parempi purkaa kuin tehdä jatkuvia pienempiä remontteja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Kellot soivat kuolleessa koulussa" – Kolme vuotta sitten suljetun helsinkiläiskoulun välituntikellot ovat piinanneet asukkaita jopa öisin17.10.2018 19.50
Helsingissä on 20 sisäilman riskikoulua – joka seitsemännessä koulussa homeen tai maakellarin haju11.12.2018 16.30
Uusi liikuntahalli ja koulu Länsi-Helsinkiin5.11.2018 18.45
Helsingin homeisesta jättilukiosta kanneltiin aviin – henkilökunta ja opiskelijat oireilleet pitkään20.4.2018 19.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu