Puheenaihe

Helsingin keskustaan aukesi hyvin erikoinen hotelli – rakennettu jo vuonna 1966

Isosaareen liikennöivä ja Isosaaressa yöpymispaikkana toiminut matkustaja-alus Isosaari toimii talvikaudella hotelli-ravintolana Allas Sea Poolin vieressä.

Suomen Saaristokuljetus

Helsingin Isosaaren liikennettä hoitavan Suomen Saaristokuljetuksen lippulaiva eli matkustaja-alus Isosaari on aloittanut hotelli- ja ravintolalaivatoiminnan Helsingin Kauppatorin tuntumassa Allas Sea Poolin kyljessä Katajanokalla, aivan SkyWheel Helsinki -maailmanpyörän vieressä.

Hotelli- ja ravintolalaivatoimintaa on tarkoitus jatkaa vappuun asti, jonka jälkeen alus liikennöi jälleen kokopäiväisesti Isosaareen toimien siellä jälleen myös hotellilaivana.

Laivassa on seitsemäntoista 1–6 hengen hyttiä ja majoituskapasiteettia piisaa yhteensä 48 henkilön tarpeisiin. Aluksessa on asiakkaiden käytössä myös lounge, täysin varusteltu keittiö sekä joka ilta lämpenevät saunat miehille ja naisille. Aluksen ravintola palvelee talvikaudella tilausravintolana enintään 80 hengen ryhmille.

– Hotellilaiva Isosaari risteilee sulavesikautena tilauksesta ja linjaliikennettä nimensä mukaisesti Isosaareen, ja ensi kesänä myös Vallisaareen. Laivassa on vanhaa 1960-luvun laivaromantiikka, mutta myös uutta ja modernia tilaa, Suomen Saaristokuljetuksen toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg kertoo.

Yritykset ja eri ryhmät voivat vuokrata koko laivan esimerkiksi kahdeksi seminaaripäiväksi ja jäädä yöpymään alukselle.

– 80-paikkainen ravintola riittää hyvin isommankin ryhmän tarpeisiin. Laivan eri kerroksista löytyy lisäksi erikokoisia työskentelytiloja, Ståhlberg jatkaa.

Myös risteilyjä voidaan toteuttaa jääluokitetulla aluksella ympärivuotisesti.

Hotellilaiva Isosaari on rakennettu Norjassa vuonna 1966 ja se on Suomessa matkustaja-alusliikenteeseen katsastettu kauppa-alus.

Ennen Helsingin vesille siirtymistään laiva liikennöi Turun ja Utön välillä Aspö-nimisenä parinkymmenen vuoden ajan. Risteilyliikenteessä alus voi ottaa kyytiin enintään 275 matkustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"En tiedä onko kukaan tällaista aiemmin tehnyt" – helsinkiläisessä saaressa nukutaan kelluvassa hotellissa16.5.2018 14.48
Kuvat: Tällaista on tykkien ja turistien jakamalla saarella – "Sotilasalueilla kameravalvonta"9.6.2017 06.50
Yli 100 vuotta sotilassaarena toiminut Isosaari avautuu yleisölle – "Uniikki vierailukohde"9.5.2017 09.36

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu