Puheenaihe

Lääkäri Antti Heikkilän kohuttu uutuuskirja vedettiin myynnistä S-ryhmässä – "Teimme päätöksen kokonaisharkinnan pohjalta"

Antti Heikkilän uutuuskirja vedettiin myynnistä S-ryhmän kaupoissa.

Otava

S-ryhmä on vetänyt pois myynnistä viime päivinä runsaasti arvostelua herättäneen lääkäri Antti Heikkilän uutuuskirjan Lääkkeetön elämä (Otava).

S-ryhmän kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu sanoo, että aloite kirjan pois vetämiseksi tuli ketjun sisältä, joskin kirjan ympärillä käyty keskustelu oli ratkaisun pontimena.

– Lääketieteellinen yhteisö on käynyt (Heikkilän) kirjasta keskustelua ja ollut sillä kannalla, että kirjassa on tietoja, jotka eivät pidä paikkansa. Ihmisten terveyteen liittyvät asiat ovat arkoja, ja päätimme S-ryhmässä, että toimimme varovaisuutta noudattaen.

Alarodun mukaan S-ryhmässä ei käyty läpi yksittäisiä kirjan väittämiä, vaan lopullinen päätös poisvedosta tehtiin kokonaisharkinnan perusteella.

Useat asiantuntijalääkärit ovat arvioineet Heikkilän kirjassaan esittämiä ohjeita. Esimerkiksi syöpätautien professori Sirpa Leppä, sydänsairauksien erikoislääkäri Essi Ryödi ja professori-kolesterolitutkija Petri Kovanen arvostelivat Heikkilää Helsingin Sanomissa.

Lääkärien mukaan kirjaa voi pitää jopa vaarallisena lukijoille. Lääkärien mukaan kirjassa kyseenalaistetaan esimerkiksi syövän sytostaattihoidot.

S-ryhmän Ilkka Alarodun mukaan kirja ehti olla myynnissä S-ryhmän kaupoissa lyhyen aikaa. Alarotu arvioi, että kirjaa myytiin pieniä määriä.

Kirjojen tai kirjallisten tuotteiden vetäminen myynnistä ei ole S-ryhmässä jokapäiväistä, muttei aivan ainutlaatuistakaan. Alarodun mukaan aiemmin S-ryhmä poisti myynnistä kohua herättäneen Mitä lääkärit eivät sinulle kerro -lehden.

– Myös S-ryhmän verkkokaupasta on poistettu joitakin sisällöltään arveluttavia teoksia. Tätä kuitenkin tapahtuu harvoin, Alarotu mainitsee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu