Puheenaihe

Maahanmuuttajien koulutukseen 5 000 000 euroa – ratkeaako nyt työvoimapula Suomesta?

Päivi Tuovinen / Arkisto

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat myöntäneet viisi miljoonaa euroa viidelle kunnalle maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan.

Helsinki saa 1,42 miljoonaa euroa, Vantaa 0,97 miljoonaa ja Espoo 0,85 miljoonaa euroa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle rahasta menee noin kolmannes: Turku saa 0,93 miljoonaa ja Tampere 0,83 miljoonaa euroa.

Tätä avustusta saattoivat hakea kunnat, joissa asuu vähintään 15 000 vieraskielistä asukasta.

Avustuksella voidaan tukea jo käynnistynyttä ja laajennettavaa osaamiskeskustoimintaa tai vastaavan uuden toiminnan käynnistämistä. Maahanmuuttajien osaamiskeskus –toimintamalli yhdistää koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palveluja aikuisille maahanmuuttajille.

Avustuksen tavoitteena on nopeuttaa maahanmuuttajien koulutus- ja työllisyyspolkuja sekä helpottaa osaavan työvoiman saatavuusongelmia.

Hallitus päätti vuoden 2018 toisessa lisätalousarvioesityksessä yhteensä 5 miljoonan euron kertaluonteisesta lisäyksestä opetus- ja kulttuuriministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonaloille. 

Lisäys oli tarpeen maahanmuuttajien osaamiskeskustoiminnan kehittämiseksi sekä maahanmuuttajien osaamisen ja työllistymisedellytysten vahvistamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu