Puheenaihe

Mopopojan, 15, ajelu ärsytti talkoolaisia omakotialueella – mies löi 1,5-metrisellä kakkosnelosella poikaa päähän

Kuvituskuva

Viisikymppinen mies on tuomittu lyhyeen ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja vahingonkorvauksiin hänen lyötyään järeällä laudalla 15-vuotiasta mopopoikaa päähän.

Tapaus sattui tuusulalaisella omakotialueella lähellä Paijalan koulua syyskuussa 2017. Mies oli naapuruston pihatalkoissa, kun mopopoika ajoi paikan ohi useita kertoja mopolla. Talkoissa ollut nainen piti ajelua häiritsevänä, joten hän pysäytti pojan ja kielsi tätä ajamasta mopolla kadulla.

Samassa paikalle tullut mies humautti yllättäen poikaa kaksin käsin järeällä, noin 1,5 metrin mittaisella kakkosnelosen vahvuisella lankunpätkällä päähän.

Pojalla oli tilanteessa päässään mopokypärä, joka pysyi ehjänä. Poika poistui paikalta. Lyönnin seurauksena hänen päänsä kuitenkin retkahti ja seuraavana päivänä hän kärsi päänsärystä ja niskakivusta. Pojan mukaan mies ja nainen olivat molemmat päihtyneitä.

Vuonna 1967 syntynyt mies tuomittiin Tuusulan käräjäoikeudessa pahoinpitelystä 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan mopopojalle 150 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä 120 euroa vaurioituneesta mopokypärästä.

Mopopoika valitti vielä hovioikeuteen ja vaati kipukorvauksen korottamista 400 euroon. Hovioikeus suostui vaatimukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu