Puheenaihe

Airi piti kirjaa postinjaosta Espoossa 2 kuukauden ajan – "Kolmesti viikossa ilmestyvä lehti ei tullut kertaakaan laatikkoon oikeana päivänä"

Postinjakelussa on ollut häiriöitä eri puolilla Espoota. Arkistokuva.

JOHANNA ERJONSALO

Postin jakelu on takunnut Espoossa loppuvuonna 2018 ainakin Tontunmäessä ja Lintuvaarassa.

Tontunmäessä asuva eläkeläinen Airi Tukia laski, että hänen taloyhtiöönsä jaettiin marras–joulukuussa 26 päivän aikana postia vain kahdeksan kertaa.

– Ja jakaja on liikkeellä jopa illalla seitsemän tai yhdeksän aikaan. Hirveän epäsäännöllistä on ollut, Tukia puuskahtaa Länsiväylä-lehdelle.

Entistä Maaseudun Tulevaisuuden toimitussihteeriä ja nykyistä tilaajaa riepoo erityisesti, että kolmesti viikossa ilmestyvä lehti ei kolahtanut laatikkoon kertaakaan oikeana päivänä.

– Yhtenä tiistaina tuli maanantain ja edellisen perjantain lehti sekä valtava kasa muuta postia.

Tukia huomauttaa lehden maksavan siitä, että se jaetaan ajallaan.

Hänen jututtamansa postinjakajan mukaan jakajia ei ole tarpeeksi. Postille lähettämäänsä viestiin hän ei ole saanut vastausta.

Lintuvaarassa joillekin on jaettu viikon posti kerralla, toisilla taas pakettikortit on jaettu niin myöhässä, että paketit on palautettu lähettäjälle. Jakelu takkuilee jatkuvasti.

Postin aluejohtaja Tomi Huhtala sanoo häiriöitä olleen eniten juuri Kilon jakelukeskuksen alueella, johon Tontunmäkikin kuuluu.

– Palautetta on joulukuussa tullut myös esimerkiksi Mankkaalta. Viime viikot ovat olleet haasteellisia, sillä henkilöstö on kärsinyt flunssa-aalloista eikä sijaisia ole aina löytynyt tarpeeksi.

Huhtala lisää, että Postin verkkosivuilla on jatkuva rekrytointi käynnissä. Kilon jakelukeskuksessa on yli 80 työntekijää.

Häiriöistä voi olla yhteydessä Postin asiakaspalveluun, Huhtala muistuttaa. Posti myös tiedottaa isoista jakeluhäiriöistä verkkosivuillaan.

Espoon postinjakeluongelmista kertoi ensin Länsiväylä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu