Puheenaihe

PS-Nuoret jatkavat kovaa linjaa – nyt tuli vaatimus kansainvälisen adoptiotuen lopettamisesta

Perussuomalaisetnoret haluaisivat, että kansainvälistä adoptiota ei tuettaisi enää rahallisesti Suomessa. Kuva ei liiy tapaukseen. – 

Päivi Tuovinen / Arkisto

Perussuomalaiset Nuoret on ottanut kantaa sen puolesta, että kansainvälisen adoption tukeminen on lopetettava. Järjestö linjaa, että ulkomailta adoptoitavista lapsista ei tule maksaa vanhemmille erillistä tukea etenkään nykyisessä taloustilanteessa. 

Kuluvan vuoden alussa Kela korotti ulkomaalaisia lapsia adoptoiville vanhemmille maksettavaa adoptiotukea. Tukea ei makseta Suomesta adoptoitavista lapsista.

Adoptiovanhempien luokse vuoden alusta tai sen jälkeen sijoitetuista lapsista Kelan maksama adoptiotuki suurenee ja tuen määrä riippuu lapsen kotimaasta seuraavasti: Taiwan 9 000 euroa, Thaimaa 5 000 euroa ja muut maat 7 000 euroa.

Perussuomalaisten nuorten mielestä kansainvälisestä adoptiosta maksettava tuki ja varsinkin sen korottaminen antaa väärän viestin tilanteessa, jossa valtion taloudella menee heikosti ja useista, vielä tärkeämmistä asioista ollaan leikattu viime vuosina.

Järjestö linjaa, että ulkomailta adoptoitavista lapsista ei tulisi maksaa vanhemmille erillistä tukea etenkään nykyisessä taloustilanteessa.

– Yhteiskunnan tulisi ensisijaisesti tukea suomalaisten lastenhankintaa ja perheiden perustamista. Kansainvälisen adoption tukemisen sijaan valtio voisi tukea pariskuntien hedelmöityshoitoja nykyistä enemmän, kaavailee PS-Nuorten toinen varapuheenjohtaja Auri Siika-aho.

Perussuomalaiset Nuoret on ollut viime aikoina esillä tiukoilla kannanotoillaan myös muulla tavoin.

PS-Nuorten Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola joutui viime vuoden lopulla määräaikaisesti erotetuksi järjestöstä kirjoitettuaan, että ”ei-suomalaiset”, joihin hän lukee muun muassa juutalaiset ja romanit, tulisi ohjata pois Suomesta esimerkiksi verotuksellisin keinoin. 

Sipola on toistuvasti korostanut sosiaalisessa mediassa kirjoituksissaan valkoisen ihonvärin merkitystä suomalaisuuden määrittelyssä.

Nämä kannanotot Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tuomitsi "typerinä". Asiasta kertoi Uusi Suomi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu