Puheenaihe

Kaaos luvassa? – 200 000 matkustajan liikkumiseen muutos viikonloppuna, HSL: "Bussit voivat täyttyä, välttäkää myös autoilua keskustaan"

LIIKENNE   Yksityisautolla ei kannata suunnata viikonloppuna keskustaan, jotta metroa korvaavat bussit pääsevät ajamaan sujuvammin, HSL toivoo.

Metrokatkos koskee HSL:n mukaan noin 200 000 matkustajaa Helsingissä.

Anneli Tuominen-Halomo

Joukkoliikenteeseen kannattaa varata viikonloppuna riittävästi aikaa, sillä metron Helsingin osuutta korvataan busseilla 11.–13. tammikuuta. Poikkeusjärjestely vaikuttaa noin 200 000 matkustajan liikkumiseen.

HSL järjestää ensi viikonloppuna korvaavaa bussi- ja raitioliikennettä metron tilalle, sillä metrojunat eivät kulje perjantai-iltana Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen.

Lauantaina ja sunnuntaina metro ei liikennöi lainkaan Lauttasaaresta itään. Autoilua Helsingin ydinkeskustassa kannattaa välttää.

HSL korvaa perjantai-iltana noin kello 18 alkaen Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen vievät metrojunat busseilla 99MX ja 99VX. Lauantaina ja sunnuntaina metroliikenteen Lauttasaaren itäpuolella korvaavat Lauttasaaresta ja Rautatientorilta Itä-Helsinkiin kulkevat bussit 99B, 99M ja 99V.

Linjat 20X ja 21X kulkevat Lauttasaaren ja Kampin terminaaliin väliä, ja bussi 147N liikennöi poikkeuksellisesti aamusta iltaan. Raitiolinja 11 liikennöi välillä Sörnäinen-Salmisaari.

Korvaavaa liikennettä hoidetaan vajaalla 80 bussilla. Linjaa 11 liikennöidään seitsemällä raitiovaunulla.

Korvaavan liikenteen määrä perustuu kokemuksiin aikaisemmista metrokatkoista sekä arvioihin viikonlopun matkustajamääristä.

Bussilinjoja liikennöidään suurimmalla käytössä olevalla kalustolla ja tihein vuorovälein. HSL kehottaa matkustajia varamaan mukaansa ylimääräisen annoksen aikaa ja kärsivällisyyttä.

– Matkustajamäärät ovat suurimmillaan todennäköisesti lauantaina iltapäivällä ja silloin voi käydä niin, että ensimmäiseen bussiin, joka tulee pysäkille, ei mahdu mukaan, HSL:n joukkoliikennesuunnittelija Petri Nissinen sanoo.

– Esimerkiksi lastenvaunujen kanssa kulkevien kannattaa ottaa huomioon, että vaunut eivät välttämättä mahdu kyytiin juuri ensimmäiseen vuoroon.

Polkupyöriä ei voi kuljettaa metroa korvaavissa busseissa ja raitiolinjalla 11.

– HSL toivoo, että mahdollisimman moni henkilöautoilija jättäisi ensi viikonloppuna tulematta Helsingin ydinkeskustaan, koska busseja on liikkeellä tavallista enemmän. Näin vältetään keskustan ruuhkautuminen, Nissinen jatkaa.

Poikkeusjärjestelyt johtuvat siitä, että metron Helsingin osuuden asetinlaite vaihdetaan uuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin koko metroliikenne seisoo 3 päivää ensi viikolla – katso tästä korvaavat bussivuorot jo nyt2.1.2019 19.30
Metro ei liiku kolmena päivänä – katso, saatko korvaavan kyytisi selville monimutkaisesta poikkeusjärjestelystä5.12.2018 11.33
Tämän laitteen vaihto pysäyttää metron 3 päiväksi – Joko oranssin junan toimintahäiriöt ovat historiaa?3.12.2018 17.54
Huomioi tämä, matkustaja! Metron kulku loppuu 3 päivän ajaksi Helsingissä – länsimetroon tulee poikkeusaikataulu2.12.2018 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu