Puheenaihe

Rekrykiertue tarjoaa työtä nuorille osaajille

OPISKELIJA Valkohuppariset esittelijät käyvät yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa kertomassa suuresta it-talosta.

Opiskelija Henri Heilala, CGI:n henkilöstöjohtaja Ulla Walli ja toimitusjohtaja Leena-Mari Lähteenmaa esittelivät uramahdollisuuksia Aalto-yliopiston T-talon aulassa Otaniemessä.

Klaus Nurmi

Kyllä, olen ollut tyytyväinen, myhäilee Aalto-yliopiston opiskelija Henri Heilala T-talon aulassa Otaniemessä.

– Ison talon edut ja lisäksi yksikössämme on hauskoja virkistysjuttuja, olemme käyneet esimerkiksi trampoliinipuistossa pomppimassa.

Heilalan tyytyväisyyden kohde on it- ja konsultointialan suuryritys CGI, jossa hän on työskennellyt reilun vuoden, opiskelujen aikana kaksi päivää viikossa ja kesällä täysipäiväisesti.

– Teen koodaustyötä, jota en ollut aiemmin paljon tehnyt, mutta minulle on annettu hyvin tilaa oppia.

T-talon aulassa Heilala oli viikolla yksi valkoisiin huppareihin pukeutuneista esittelijöistä, jotka kertoivat muille opiskelijoille CGI:n tarjoamista työ- ja harjoittelupaikoista.

Aallossa geoinformatiikkaa opiskelevalla Heilalla on menossa seitsemäs vuosi. Diplomityönsä hän aikoo tehdä ensi syksynä ja senkin CGI:lle.

Tietotekniikan osaajien kovaa pulaa CGI pyrkii helpottamaan laajalla, viidentoista oppilaitoksen kiertueella ympäri Suomea.

Henkilöstömäärältään CGI on Suomen suurin ja liikevaihdoltaan toiseksi suurin it- ja konsultointialan yritys.

– Kilpailu osaajista on kovaa ja olemme nähneet nämä kiertueet hyväksi keinoksi hankkia väkeä palkalliselle harjoittelujaksolle. Siinä voidaan tutustua molemmin puolin, sanoo CGI:n Suomen toimitusjohtaja Leena-Mari Lähteenmaa.

Opiskelijoita ei haluta kiskoa työelämään kesken opintojen, hän painottaa.

– Olemme patistelleet nuoria takaisin koulunpenkille jos heillä on vaikka maisteriopinnot vaiheessa. Se on meidänkin etumme, että heillä on loppututkinto. Osa on tehnyt lopputyönsä asiakkaillemme.

Lähteenmaa huomauttaa, että yritys palkkaa myös muita kuin tietotekniikan opiskelijoita. Tärkeintä on harrastuneisuus alaan.

Henkilöstöjohtaja Ulla Walli toteaa, että harjoittelujakson pituus on 4–6 kuukautta.

– Sen jälkeen voi jatkaa esimerkiksi osa-aikatyöntekijänä. Riippuu siitä, mikä opiskelijalle parhaiten sopii, Walli sanoo.

Tehtävästä riippuen harjoittelujaksolta saa kuukaudessa palkkaa kahdesta tuhannesta eurosta ylöspäin. Jos työntekijä jää vakinaiseksi, palkka hyppää olennaisesti ylöspäin.

Mutta raha ei ole ainoa houkutin työhön. Työn sisällöllä ja työympäristöllä on myös merkitystä. Wallin mukaan erityisesti milleniaaleja kiinnostavat yhteiskunnalliset asiat. Arvot ovat heille hyvin tärkeitä.

– Ilmastonmuutoksen torjuminen onkin yksi teemoista Meidän Future Talent -tapahtumassamme tammikuussa.

CGI:n tavoitteena on rekrytoida parin vuoden aikana tuhat uutta nuorta työntekijää. Hanke on edennyt puoleenväliin.

– Valtaosa palkkaamistamme nuorista on jäänyt meille töihin, Lähteenmaa sanoo.

Suurin osa tarjolla olevista työpaikoista on pääkaupunkiseudulla.

Kiertue jatkuu

CGI:n esittelykiertue on ensi tiistaina (15.1.) Metropoliassa Leppävaarassa ja torstaina (17.1.) Haaga-Heliassa Pasilassa.

Future Talent -tapahtuma on perjantaina 25. tammikuuta Finlandia-talossa. Ohjelmassa on muun muassa työpajoja, haastatteluja ja puheenvuoroja. CGI myös palkkaa tapahtumasta uusia harjoittelijoita.

CGI on kanadalainen pörssiyritys, jolla on eri puolilla maailmaa 74 000 työntekijää. Suomessa on 3 700 työntekijää 18 paikkakunnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu