Minne mennä

Metallibändi Arionin Suomen-kiertue starttaa Tavastialta

Arion kiertää vuoden alkupuoliskolla Suomessa ja Euroopassa.

Janica Lönn

Metallibändi Arion esiintyy Dark Sarah -yhtyeen lämmittelemänä Tavastia-klubilla (Urho Kekkosen katu 4-6) 17. tammikuuta. Tavastian-keikka aloittaa yhtyeen Suomen-kiertueen, Arionin Euroopan-kiertue alkaa huhtikuussa.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Arion julkaisi hyviä arvioita saaneen Last of Us -esikoisalbuminsa vuonna 2014. Suomessa levy nousi virallisen albumilistan sijalle 13. ja poiki yhtyeelle muun muassa Emma-ehdokkuuden. Bändi noteerattiin myös maailmalla, Arion keikkaili muun muassa Japanissa muutamaan otteeseen ja levy julkaistiin Japanissa, Etelä-Koreassa, Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä ja Taiwanissa.

Esikoislevy poiki yhtyeelle myös sopimuksen saksalaisen metallimusiikkiin keskittyvän AFM Recordsin kanssa. Muiden muassa Danko Jonesia ja Danzigia julkaiseva yhtiö edustaa nyt Arionia liki maailmanlaajuisesti.

Lokakuussa ilmestynyt Life Is Not Beautiful -levy pitää sisällään yhdeksän uutta kappaletta, jotka ovat pitkälti Arion-kitaristi Iivo Kaipaisen käsialaa. Musiikki on aiempaa suoraviivaisempaa ja rockimpaa. Osaltaan tähän vaikutti myös solistin vaihdos, bändiin vuonna 2015 liittynyt Lassi Vääränen innosti Kaipiaisen kirjoittamaan hieman erilaisia biisejä.

Finnvoxissa ja Scoring Helsinki -studioissa nauhoitettu levy on syntynyt yhtyeen omissa käsissä. Bändi nauhoitti musiikin pitkälti itse ja tuotantovastuusta suurimman osan kantoivat Kaipainen ja Topias Kupiainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu