Puheenaihe

Posti suljetaan Munkkivuoressa ja korvataan pakettiautomaatilla – "Ollut asiointimäärältään Helsingin pienin"

Munkkivuoresta löytyy jatkossa vain pakettiautomaatteja ja niihin soveltumattomat lähetykset on noudettava Töölöstä.

Kaisa Paastela

Posti kertoo sulkevansa Munkkivuoren konttorin ja korvaavansa sen pakettiautomaateilla. Muut palvelut löytyvät jatkossa Töölön postista.

− Munkkivuoren myymälä on ollut asiointimääriltään Helsingin pienin eikä alueelta ole löytynyt kumppania jatkamaan postipalvelujen tarjoamista. Suurin osa asioinnista koskee pakettien noutoa. Teemme siitä Munkkivuoressa mahdollisimman helppoa tuomalla asiakkaiden käyttöön pakettiautomaatit ja nykyistä laajemmat aukioloajat, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen muotoilee asian tiedotteessa.

Automaatit otetaan Munkkivuoren postissa käyttöön 11. helmikuuta, jolloin valtaosa lähetyksistä voidaan noutaa automaateista. Automaatteihin tulee kaikkiaan 306 lokeroa. Muut palvelut päättyvät perjantaina 1. maaliskuuta kello 14.

Munkkivuoren postinumeroalueen kirjeet ja muut lähetykset, jotka eivät sovellu automaatteihin, ohjautuvat tämän jälkeen Töölön postiin.

Munkkivuoren ostoskeskuksen monet liikkeet myyvät postimerkkejä ja kirjelaatikko sekä postilokerot säilyvät tutuilla paikoillaan. Munkkivuoren S-marketin automaatti on edelleen käytössä. Valmiiksi maksettuja lähetyksiä voi lähettää automaattien lisäksi Munkkiniemen puistotien R-kioskin Postin noutopisteestä, joka myy myös pakkaustarvikkeita. Postin noutopiste palvelee myös K-Market Pikku Huopalahdessa Tilkankadulla. Postilta voi tarvittaessa tilata lähetyksen kotiinkuljetuksen lisäpalveluna.

Töölön postissa palvelua laajennetaan 25. helmikuuta alkaen, jolloin myymälä on avoinna arkisin kello 9–20 ja lauantaisin 10–15.

Pääpostin yhteyteen ydinkeskustaan avataan 28. tammikuuta niin ikään itsepalvelualue, jossa otetaan käyttöön maailman suurin, 412 lokeroinen pakettiautomaatti.

Nykyisin postiasioinnista suurin osa koskee pakettien noutamista. Postin verkostoon kuuluu noin 900 postia ja yli 1 000 automaattia. Posti kasvattaa myös tänä vuonna automaattien määrää. Automaatin voi saada myös omaan taloyhtiöön tai yrityksen kiinteistöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Onko 2 kertaa viikossa riittävästi? – lähes puolet suomalaisista vähentäisi Postin jakelupäiviä9.1.2019 17.49
Suomalainen postimerkki valittiin maailman parhaaksi – Jääkide oli kärjessä edellisvuonna samassa kilpailussa4.1.2019 11.14
Airi piti kirjaa postinjaosta Espoossa 2 kuukauden ajan – "Kolmesti viikossa ilmestyvä lehti ei tullut kertaakaan laatikkoon oikeana päivänä"4.1.2019 06.50
Älä hyväksy, älä klikkaa! Postin nimissä leviää äärimmäisen taitavia huijausviestejä – tässä esimerkki8.1.2019 14.31
Postissa historian kovin pakettimylläkkä – Black Fridayn siivittämä ennätys rikkoutui17.12.2018 18.30
Posti hukkasi 1 kuution kokoisen ja 460 kiloa painavan paketin – yrittäjää uhkaa mojova tappio17.12.2018 11.03
Kruununhaan posti sulkee ovensa10.3.2018 17.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu