Puheenaihe

Oulun seksuaalirikosepäilyt nostivat Juha Sipilässä inhon – "Turvapaikkajärjestelmä ei suojele rikollisia"

Juha Sipilä (kesk.)

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Rikoksiin epäiltyjen on kerrottu olevan ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä.

Uusien epäiltyjen löytäminen kirvoittaa pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) tiukan lausunnon.

– Jo aiemmat teot alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä herättivät minussa syvän inhon tunteen. Ymmärrän täysin kansalaisten keskuudessa esiintyvän huolen ja järkytyksen, Sipilä myöntää.

Sipilä korostaa sitä, että jokaisen tänne tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta. 

– Tästä emme tingi tippaakaan. Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Vakavat rikokset vaikuttavat lisäksi kielteisesti pysyvän oleskeluluvan saamiseen, Sipilä muistuttaa.

– Turvapaikkajärjestelmän tehtävä on auttaa hädässä olevia, mutta rikollisia se ei voi suojella. Hallitus on muuttanut vuoden alusta lakia niin, että törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen on helpompaa. 

Sipilän mukaan tänään julkisuuteen kerrottujen tapausten tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi. Pääministeri on keskustellut asiasta myös sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) kanssa. 

– Ajatuksemme ovat kaikkien näiden alaikäisten nuorten ja heidän perheidensä tukena näissä täysin epäinhimillisissä ja tuomittavissa teoissa. Tämänkaltaista väkivaltaisuutta ja piittaamattomuutta en voi ymmärtää, Sipilä paheksuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Oulun seksirikosepäilyissä lisää kiinniottoja – Poliisi vahvistaa yhden alaikäisen kuolleen11.1.2019 17.16
Oulun poliisi tutkii 5 alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää seksuaalirikosta – varoittaa uudesta ilmiöstä18.12.2018 20.35
Seksuaalirikosten määrissä yli 16 prosentissa kasvu – raiskaukset lisääntyivät loppukesällä18.12.2018 09.20
Juuri nyt: Oulun seksuaalirikoksesta etsitty mies otettiin kiinni11.12.2018 15.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu