Puheenaihe

Nyt se on varmaa: Seksuaalirikollisten karkotusta vaativa aloite etenee eduskuntaan

Lakialoitteeseen kerätään nimiä 6. kesäkuuta asti eli se tulee käsiteltäväksi vasta vaalien jälkeen. 

Arkisto/Lotta Åberg

Seksuaalirikoksesta Suomessa tuomitun henkilön karkottamista vaativaan kansalaisaloitteeseen oli maanantaina 14. tammikuuta kertynyt yli 50 000 allekirjoitusta. Se tarkoittaa, että aloite etenee eduskuntaan.

Tamperelaisen Saila Al-Jewarin tekemä aloite vaatii, että Suomessa seksuaalirikoksen tehnyt ja siitä tuomitun on menetettävä automaattisesti jo olemassa oleva oleskelulupa ja maahanmuuttovirastolla on lupa karkottaa tuomittu välittömästi.

Aloite tehtiin 6. joulukuuta eli samoihin aikoihin kuin julkisuuteen tuli tieto Oulussa tapahtuneista seksuaalirikosepäilyistä.

Aloitteessa todetaan suomen kansalaisten kokevan turvattomuutta johtuen turvapaikanhakijoiden tekemistä seksuaalirikoksista ja niiden seuraamuksista.

– Tällä hetkellä annamme maastamme maailmalla kuvan, että lakimme turvapaikanhakijoiden tekemiä seksuaalirikoksia kohtaan on erittäin löyhä. Lisäksi maassamme on liiankin hyvä vankeinhoitolaitos, todetaan kansalaisaloitteessa.

Aloitetekstissä huomioidaan myös rikoksesta seuraava korvausvelvollisuus.

– Lakiehdotusta laatiessa tulee aloitteen mukaan ottaa huomioon myös uhrin mahdolliset korvaukset ja se, miten korvaukset nopean karkotuksen tapahtuessa hoidetaan.

Kansalaisaloitteeseen kerätään nimiä 6. kesäkuuta 2019 asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu