Puheenaihe

Aikuinen mies halusi ostaa seksiä 13-vuotiaalta – suomalaiset tarttuivat toimittajan nettiansaan minuuteissa "Olin haluttu saalis"

Kuvituskuva.

Toni Tervo

Ulkomaalaiset miehet eivät ole ainoita, jotka houkuttelevat nuoria tyttöjä seksiin internetissä. Keskisuomalainen muistuttaa, että saalistusilmiö on tuttu myös suomalaisille. Lehti on julkaissut uudelleen vuonna 2010 ilmestyneen Sunnuntaisuomalaisen jutun, jossa toimittaja tekeytyi internetissä alaikäiseksi tytöksi.

Toimittaja kirjautui Suomi24-verkkopalveluun nimimerkillä miu_13.

Ansaan tarttui muun muassa 34-vuotiaaksi joensuulaiseksi esittäytynyt mies. Hän sanoi, että 13-vuotta on hyvä ikä ja ehdotti seksiä. Samoin teki 38-vuotias helsinkiläinen "Jusa", jonka kanssa "heiniel13"-nimimerkin taakse kätkeytynyt toimittaja keskusteli seksistä useita tunteja monen päivän ajan. Jusa oli kuvaillut yksityiskohtaisesti, kuinka he harrastaisivat seksiä.

Jusa sai treffikutsun Helsingin keskustaan. Kun huijaus paljastui, mies juoksi karkuun. Toimittajan mukana olleet miehet tavoittivat Jusan myöhemmin porttikongiin piiloutuneena. Hän kertoi olevansa keskiluokkainen perheellinen mies. Hän väitti, ettei tullut tapaamiseen seksin toivossa, vaan ainoastaan fantasioineensa asialla. Nuorten seksuaalisuus kiehtoi miestä ja hän lupasi hakea apua.

–  Minua alkoi pelottaa, että tuleeko jossain vaiheessa vastaan tilanne, että menenkin rajan yli. Jos tämä paljastuisi perheelle, kaikki romahtaisi, hän sanoi toimittajalle.

Toimittaja esiintyi treffipalstalla myös 16-vuotiaana tyttönä. Viestejä alkoi tulla muutamassa minuutissa. Jutussa hän kirjoitti huomanneensa olevansa "haluttu saalis". Ilmoitukseen vastasi 39-vuotiaaksi esittäytynyt mies. Toimittaja sopi hänen kanssaan treffit tamperelaisen kahvilan katuterassille. Mies oli tekstiviestillä ehdottanut ensin pelkkää katsomista, mutta halunnut sitten ostaa seksiä 700 eurolla.

Toimittajan paljastettua itsensä, mies kertoi, ettei hän tiennyt seksin ostamisen alaikäiseltä olevan rikos. Mies oli ostanut seksiä aiemmin ja mahdollisesti myös alaikäisiltä.

–  Mielestäni 16-vuotiaana on seksuaalisesti vapaa tekemään mitä haluaa. Tämä ei ole missään nimessä lapsi, mies sanoi toimittajalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

”Tämä saalistuksen tapa on aivan erilaista” – Lehdet: Alaikäisille tytöille lähetellään seksiviestejä Hyvinkäällä ja Turussa8.1.2019 09.34
Oikeusministeriö ankaroittamassa raiskauslakia – näihin 4 asiaan halutaan muutos15.1.2019 10.54
Oulun seksirikosepäilyissä lisää kiinniottoja – Poliisi vahvistaa yhden alaikäisen kuolleen11.1.2019 17.16
Syytön mies istui 9 kuukautta vankilassa – nyt KKO kumosi raiskaustuomion, joka perustui naisen väärään ilmiantoon13.12.2018 09.47
USU-gallup: Suomalaiset kiristäisivät raiskauslakia – Valtaosan mielestä raiskaus pitäisi määritellä suostumuksen puutteen kautta31.12.2018 11.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu