Puheenaihe

Oikeusministeriö ankaroittamassa raiskauslakia – näihin 4 asiaan halutaan muutos

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Oikeusministeriö käynnistää raiskauslainsäädännön kokonaisuudistuksen. Tavoitteena on muuttaa lakia niin, että suostumuksen puute olisi nykyistä vahvempi raiskauksen tunnusmerkki.

Raiskausrikokseksi halutaan säätää myös sukupuoliyhteys nuoren lapsen kanssa. Nykyään sukupuoliyhteys lapsen kanssa rangaistaan törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Helmikuussa asetettavan työryhmän tehtävänä on myös arvioida myös uhrin avutonta tilaa koskevaa sääntelyä. Työryhmä tekee muutosehdotuksia, jotta sukupuoliyhteys ilman toisen suostumusta olisi aina rangaistavaa. Neljäntenä tehtävänä arvioidaan, voidaanko suostumuksen asemaa tunnusmerkistössä vahvistaa muilla keinoin.

OikeusministeriAntti Häkkänen (kok.) sanoo, että muutokset on tehtävä "huolella, ilman kiihkoa". Hän sanoo, että rangaistuksen kiristyksiä on jo viety eteenpäin.

– Esimerkiksi eduskunnan käsittelyssä on jo esitys, jossa säädettäisiin lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusten ankaroittamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Aikuinen mies halusi ostaa seksiä 13-vuotiaalta – suomalaiset tarttuivat toimittajan nettiansaan minuuteissa "Olin haluttu saalis"15.1.2019 10.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu