Ruoka

Syötkö aina saman välipalan? Hyvinvointivalmentaja Anna Saivosalmi vinkkaa 6 terveellistä vaihtoehtoa

Vesa-Matti Väärä

Hyvinvointivalmentaja Anna Saivosalmi suosii kiireisessä lapsiperhearjessaan yksinkertaisia ja helposti koostettuja välipaloja. Seuraavissa välipaloissa on sopivassa suhteessa sekä hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja että proteiinia ja hyviä rasvoja.

1. Rahka, luonnonjogurtti, turkkilainen jogurtti tai soijarahka sekä marjoja pakkasesta tai hedelmää makua antamaan. Päälle pähkinöitä. Paras rasvahapposuhde on cashew- ja saksanpähkinöissä.

2. Smoothie: marjoja, omenasose pakkasesta, banaani. Joko pähkinöitä tai avokado. Rahkaa, ja nesteeksi appelsiinin mehu. Smoothien surauttaa nopeasti pehmeäksi ja kermaisen tuntuiseksi.

3. Dippivihanneksia maun mukaan. Kikhernepohjaista kaupan hummusta. Dippikastikkeeksi esimerkiksi guacamolea, jossa on sipulia, tomaattia, avokadoa, vähän chiliä, limetinmehu ja korianteria. Lapsille maistuvampi voi olla jogurttipohjainen dippi.

4. Kokojyvä- tai siemennäkkileipä, kananmunaa viipaloituna ja vihanneksia.

5. Hedelmä, esimerkiksi omena tai banaani ja pieni kourallinen naturel pähkinöitä.

6. Avokado raejuustolla.

Huom. Kananmuna ja pähkinät ovat kohtuullisesti käytettynä hyviä proteiinin lähteitä ja auttavat painonhallinnassa.

Kirjoittaja: Anne Repo

Lue tästä, mihin aikaan hyvinvointibloggaaja kehottaa syömään välipalan

 

Lisää aiheesta

Tähän aikaan välipala tulisi syödä – hyvinvointiblogisti Anna Saivosalmi kumoaa yleisen harhaluulon laihduttamisesta17.1.2019 19.30

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu