Puheenaihe

Massatapahtumia saa järjestää Hietsussa jatkossakin – viime kesän kohufestaria ei rannalla enää nähdä

Hietaniemen uimarantaa ei rauhoiteta tapahtumilta. Helsingissä on ollut pulaa isojen tapahtumien järjestämispaikoista muun muassa Olympiastadionin remontin takia.

Michaela Martiala / Arkisto

Hietaniemen uimarantaa ei rauhoiteta kokonaan massatapahtumilta.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta antoi tiistaina lausunnon Pia Kopran (ps.) valtuustoaloitteeseen koskien Hietaniemen rannan alueen rauhoittamisesta festivaaleilta tai vastaavilta tapahtumilta. Kopra viittaa aloitteessaan viime kesän Weekend-festivaaliin, josta aiheutti Hietsussa liikenne- ja järjestyshäiriöitä sekä hautausmaalla vahinkoa.

Lautakunta totesi, että että Hietaniemen ranta on pääosin uimaranta ja rantakauden kesäkuusta elokuun puoliväliin tulee olla tapahtumavapaata aikaa.

Lautakunta ei kuitenkaan halua kieltää kaikkia tapahtumia Hietsusta rantakauden ulkopuolella, koska ulkotapahtumien sesonki on lyhyt ja sopivista paikoista on ajoittain pulaa.

Weekend-festivaalia ei tulevana kesänä järjestetä Hietsussa vaan Suvilahdessa.

Kaupunki valmistelee uutta tapahtumien "tiekarttaa", jossa määritellään muun muassa tapahtuma-alueet ja reunaehdot niiden käyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Weekend-festarista kaupungille jo yli 200 palautetta: "Lisää tulee edelleen"20.8.2018 19.00
Weekend Festival: "Hautausmaat eivät suostuneet suojeluapuun" – järjesti silti vartijoita häätämään ei-toivottuja vierailijoita21.8.2018 15.51
Kuvat: Hietaniemen hautausmaan muurit murtuivat viikonloppuna – "Pidämme Weekend Festivalia vastuussa"20.8.2018 11.11
Weekendin lieveilmiö: Poliisi joutui hätistelemään noin sataa nuorta pois Hietaniemen hautausmaalta – "Pitää kysyä, sopiiko tällainen festari tänne"20.8.2018 11.13
Suosikkijuontaja pahoitti mielensä Weekend-festareilla - poistui paikalta itkien: "Jengi rupesi retuuttamaan toisiaan jonossa"18.8.2018 10.16
Weekend Festival lähtee Kyläsaaresta – uusi paikka mahdollistaa rantabileet25.1.2018 09.22
Helsingin "melumestasta" viime vuotta vähemmän valituksia – Weekend Festivalista 90 palautetta12.8.2017 07.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu