Puheenaihe

24 tunnin aikana tumpsahtaa jopa 20 senttiä lunta – katso tästä, miten syvässä hangessa rämmit aamulla, kun lähdet töihin tai kouluun

Torstaina tulee varautua huonoon ajokeliin. Kuvituskuva.

Arkisto/Paivi Tuovinen

Myöhään keskiviikkoiltana alkava lumisade hankaloittaa tieliikennettä koko torstaipäivän ajan, kerrotaan Ilmatieteenlaitokselta. Uudellamaalla lumipyry lienee kuluvan talven tähänastisista myräköistä pahin.

– Lunta tulee aika kovalla intensiteetillä eli paljon lyhyen ajan sisällä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Karuston mukaanlumisade alkaa tänään keskiviikkona läntisellä Uudeltamaalla ehkä noin kello 21 aikoihin ja leviää yön aikana koko Uudenmaan alueelle. Aamukahdeksaan mennessä lunta on kertynyt pääkaupunkiseudulla todennäköisesti noin 10 senttiä ja torstaipäivän aikana sitä on tulossa toinen mokoma lisää.

Lumisade on Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa paikoin sakeaa ja se haittaa liikennettä. Rannikon seudulla lumi voi muuttua päivän mittaan vetisemmäksi. Päiväna aikana on odotettavissa myös tuulenpuuskia, mikä voi aiheuttaa kovia lumituiskuja ja huonontaa ajokeliä entisestään.

LUE MYÖS: Muistathan tämän tuiskussa, hyvä mies! Liian iso kola voi olla riskillekin riski

Sade leviää vähitellen sisämaahan ja yltää Keski-Suomeen aamuun mennessä. Samalla myös Tampere saa reilusti uutta lunta.

–Itäisellä Uudellamaalla lumisade alkaa länttä myöhemmin ja siellä lumikertymä on aamuun mennessä muuta Uuttamaata pienempi, mutta kyllä sinnekin yli 5 senttiä lunta ehtinee yön aikana tulla. Vastaavasti siellä pyry kestää pitempään. Muualla Uudenmaan alueella lumisade alkaa väistyä torstai-illan aikana, Karusto kertoo.

Uudellamaalla on tänään keskiviikkona pakkaspäivä, noin -6 – -8, mutta huomenna sää lauhtuu ja lämpötila saattaa nousta nollan tienoille. Iltaa kohti alkaa pakastua, ja lämpötila laskee taas 5–7 pakkasasteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Katso video: 6 auton ketjukolari ruuhkautti Turunväylän aamulla – poliisilta tärkeä muistutus Uudellemaalle16.1.2019 12.09
Vuosi vaihtuu hurjassa säässä – Meteorologi: "Puolenyön voi tiivistää sanoihin tuuli ja lumipyry"31.12.2018 10.49
Sakea lumipyry heikentää ajokeliä tiistaina – Finnairin lentoja peruttu2.4.2018 09.01
Jouluaaton sää on talvinen ja kirpakka – Ajokeli huononee joulupäivänä24.12.2018 08.54
Ankara lumituisku ja tosi ankea ajokeli alustavat perjantain liikkumisvaikeuksia30.1.2018 20.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu