Puheenaihe

Nyrkkeilyn entinen Suomen mestari hätkähti, kun Soldiers of Odin tuli kotikaupungin kaduille – "Menin kysymään, että mikä juttu tämä on"

Keravan Nyrkkeilijöissä vaikuttava Mika Koivula on huolestunut Keravan turvallisuustilanteesta. Arkistokuva.

Robert Monstovics

Nyrkkeilyn Suomen mestaruuden 81-kiloisissa vuonna 1991 voittanut Mika Koivula haluaisi rauhoittaa tilannetta Keravalla. Hänen mielestään Kerava on muuttunut liian levottomaksi viime vuosina.

52-vuotias keravalainen esitti syksyllä huolensa Facebookissa. Hän ehdotti, että Keravan "vanhan liiton miesten" olisi aika tehdä asialle jotain.

– Ajatus lähti siitä, kun kohtasin Keravalla Soldiers of Odinien partion. Menin heidän keskelleen kysymään, mikä juttu tämä on. Tapaamisen jälkeen tuli mieleeni, että kyllä jonkun muun tahon pitäisi huolehtia turvallisuudesta Keravalla, Koivula kertoo nyt Keski-Uusimaa-lehdelle.

Syksyiseen viestiinsä Mika Koivula sai useita vastauksia keravalaisilta, jotka lupautuivat mukaan, jos jonkinlainen ryhmä perustetaan. Syksyn jälkeen poliisi on lisännyt partiointiaan Keravalla, mutta Koivulan mukaan kaupungin kaduilla olisi yhä tarvetta rauhoittavalle läsnäololle.

Koivulan ajatus ei ole kuitenkaan edennyt. Hän ei osaa vielä sanoa, miten, missä ja milloin "Sherwood old school boys" voisi toimia.

– Asiaa pitäisi funtsia kunnolla. Ihmiset voivat ymmärtää ryhmän tarkoituksen väärin ja tilanne voi ryöstäytyä käsistä, jos joku väärin motiivein porukkaan tuleva jäsen alkaa haastamaan riitaa, Koivula näkee K-U:n haastattelussa.

Keravan Nyrkkeilijöissä valmennusryhmiä vetävän ja 2000-luvun alussa kaksi kautta kaupunginvaltuutettunakin (sd.) toimineen Koivulan mielestä Keravalla tarvittaisiin kuitenkin jonkinlaista kurinpalautusta.

– Kaikki lähtee kotoa. Kun ei ole sääntöjä eikä rajoja, tuolla hillutaan yötä myöten, kun ei ole muutakaan tekemistä. Opettajat eivät saa tehdä mitään, ja ei on ensi kerran ei vasta armeijassa, jos sinne edes mennään, mies puhisee.

Jotkut ovat muistuttaneet, että Keravalla on ollut levotonta myös menneinä vuosikymmeninä, jolloin tappelut olivat yleisiä. Mika Koivulan mukaan takavuosina tilanne oli kuitenkin erilainen.

– Silloin tapeltiin reilusti, eikä ruvettu potkimaan, jos toinen kaatui maahan. Tappeluissa oli omat sääntönsä ja toista kunnioitettiin.

Asiasta kertoi ensin Keski-Uusimaa.

Kaupunki mukaan?

Mika Koivula toivoo, että Keravan kaupunki lähtisi mukaan turvallisuustalkoisiin.

Kaupungin turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio ei kuitenkaan halua ottaa kantaa Koivulan ehdotukseen tässä vaiheessa.

– Näitä heittoja aika ajoin kuulee, mutta asiasta pitäisi olla konkreettisempaa tietoa: kuka tällaista porukkaa johtaa, millä periaatteella se toimii ja niin edelleen, Komokallio sanoo.

– Mielenkiinnolla kuitenkin kuulisin lisää sitten, jos tästä jotain kehittyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu