Puheenaihe

Järkyttävän iso telkkari, huippuluokan kotiteatteri... – Happoradion Aki Tykin "Man-cave" on aika jäätävä

Warner Music Finland

Muusikon arki on parhaimmillaan kiireistä.

Keikkoja saattaa olla joka viikonloppu, viikonpäivät saattavat mennä treenikämpällä uutta materiaalia äänittäessä ja harjoitellessa tai levy-yhtiössä palavereissa. Siispä lepo on erityisen tärkeää.

Tämän tietää myös Happoradion keulahahmo Aki Tykki, jonka kotoa löytyy rentoutumista varten melkoinen "miesluola".

– Sain Espoon rivitaloomme viimeinkin kasattua oman man-caveni. Minulla on siellä 75 tuumainen televisio ja kotiteatteri, koska haluan sen luovan elokuvateatterimaisen fiiliksen, kun tilaan astuu. Ainoa ongelma siinä on, että nyt yläkerran 52 tuumainen telkkarini näyttää ihan postimerkin kokoiselta, mies nauraa.

– Sen lisäksi rakennutin sinne oman kotistudion, jotta voin myös työskennellä siellä.

Rentoutumisaika tulee tarpeeseen, sillä Happoradio on viime ajat ollut hyvässä nosteessa. Keikkoja riittää ja yhtye julkaisi 11. tammikuuta Tehdään jotain kaunista -kappaleen.

– Single on otettu tosi hyvin vastaan. Tähän mennessä palaute on ollut melkeinpä kokonaan positiivista ja sitä on striimattu meidän mittapuullamme mukavat määrät, Tykki iloitsee.

Happoradio on uran varrella julkaissut singlen jos toisenkin, joten Tykki tietää mistä puhuu.

– Joistain kappaleista tulee sellainen fiilis, että näinköhän tämä soi meidän keikkasetissä vielä 10 vuoden päästä. Ne ovat yleensä juuri sellaisia biisejä, jotka on julkaistu pitkän tauon jälkeen. Mutta monesti juuri ne biisit sitten nousevat tosi hyvin, laulaja pohtii.

– Urani alussa luulin, että minulla on hyvä hittivainu. Silloin otin vähän enemmän roolia singlejen valinnoissa. Sitten olin sitä mieltä, että Puhu äänellä jonka kuulet -kappaleesta ei tule mitään. Sen jälkeen olen ollut aika hiljaa, Tykki hymyilee muistellessaan erästä yhtyeen suurimmista hiteistä.

Uusi kappale on Happoradion ensimmäinen uudella levy-yhtiöllä, Warner Musicilla, jonne kokoonpano vaihtoi Sonylta viime keväänä.

– Normaalista työelämästä en paljon tiedä, mutta voisihan tätä verrata uudessa työpaikassa aloittamiseen. Olimme samalla levy-yhtiöllä 15 vuotta ja havahduimme siihen, että kaikki tyypit, joiden kanssa siellä alunperin olimme, olivat lähteneet pois. Oli aika kokeilla jotain uutta.

Eräs asia Happoradion uudessa tulemisessa on ollut Tykin esiintyminen Vain Elämää -ohjelman viimeisintä edeltäneellä kaudella. Muusikon mukaan hän jopa yllättyi kuinka paljon se näkyi keikoilla.

– Ohjelmahan ei ollut mikään hitti, joten ei meillä ollut mitään kovia odotuksia. Kuitenkin keikoille oli löytänyt paljon porukkaa. Ehkä se vähän muistutti ihmisiä meidän vanhoista biiseistä ja siitä, että olemme olemassa. Vaikka tekisimme sata keikaa vuodessa, silti saa vähän väliä vastata baarissa kysymykseen, että vieläkö me teemme musiikkia, Tykki naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu