Puheenaihe

Tuore päätös: Helsingiltä kotouttamiseen 1,5 miljoonaa euroa

Helsingin kaupunginhallitus teki maanantaina 21. tammikuuta päätöksen 1,5 miljoonan euron kotouttamistuesta.

Arkisto/Juha Perämäki

Helsingin kaupunginhallitus myönsi maanantaina maahanmuuttajien kotoutumisen tueksi vuodelle 2019 yhteensä 1 500 000 euroa.

Myönnetystä summasta ohjataan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle yhteensä 750 000 euroa. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala saa yhteensä 173 000 euroa, josta 130 000 euroa ulkomaalaistaustaisten helsinkiläisten liikunta-aktiivisuuden lisäämiseen.

Sosiaali- ja terveystoimiala voi käyttää yhteensä 345 000 euroa, josta 148 000 euroa ohjataan ulkomaalaistaustaisten asiakkaiden terveydenhuollon erityistarpeiden selvittämiseksi. Toimialan aluetyötä vahvistetaan 197 000 euron summalla.

Kaupunginkanslian käyttöön elinkeino-osastolle myönnettiin 232 000 euroa International House -toiminnan vakiinnuttamiseen.

Aikaisemmin kaupunginhallitus on myöntänyt vuosittain määrärahaa maahanmuuttajien työmarkkina-aseman parantamiseksi. Kartoituksen perusteella on kuitenkin havaittu, että kotouttamisohjelmaa on tarpeen toteuttaa laajemminkin kuin vain ulkomaalaistaustaisten työmarkkina-asemaan liittyvissä toimissa, tiedottaa kaupunginhallitus.

Vuoden 2019 aikana selvitetään mahdollisuutta liittää kotoutumisen määräraha talousarviossa osaksi maahanmuutto- ja työllisyysasioiden kokonaismenoja. Kaupunginhallitus katsoo, että pysyvällä rahoituksella voitaisiin taata kotouttamistyön resurssit pitkällä aikavälillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu