Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Tuore päätös: Helsingiltä kotouttamiseen 1,5 miljoonaa euroa

Helsingin kaupunginhallitus teki maanantaina 21. tammikuuta päätöksen 1,5 miljoonan euron kotouttamistuesta.

Arkisto/Juha Perämäki

Helsingin kaupunginhallitus myönsi maanantaina maahanmuuttajien kotoutumisen tueksi vuodelle 2019 yhteensä 1 500 000 euroa.

Myönnetystä summasta ohjataan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle yhteensä 750 000 euroa. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala saa yhteensä 173 000 euroa, josta 130 000 euroa ulkomaalaistaustaisten helsinkiläisten liikunta-aktiivisuuden lisäämiseen.

Sosiaali- ja terveystoimiala voi käyttää yhteensä 345 000 euroa, josta 148 000 euroa ohjataan ulkomaalaistaustaisten asiakkaiden terveydenhuollon erityistarpeiden selvittämiseksi. Toimialan aluetyötä vahvistetaan 197 000 euron summalla.

Kaupunginkanslian käyttöön elinkeino-osastolle myönnettiin 232 000 euroa International House -toiminnan vakiinnuttamiseen.

Aikaisemmin kaupunginhallitus on myöntänyt vuosittain määrärahaa maahanmuuttajien työmarkkina-aseman parantamiseksi. Kartoituksen perusteella on kuitenkin havaittu, että kotouttamisohjelmaa on tarpeen toteuttaa laajemminkin kuin vain ulkomaalaistaustaisten työmarkkina-asemaan liittyvissä toimissa, tiedottaa kaupunginhallitus.

Vuoden 2019 aikana selvitetään mahdollisuutta liittää kotoutumisen määräraha talousarviossa osaksi maahanmuutto- ja työllisyysasioiden kokonaismenoja. Kaupunginhallitus katsoo, että pysyvällä rahoituksella voitaisiin taata kotouttamistyön resurssit pitkällä aikavälillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu