Puheenaihe

Mies, 34, kasvatti kannabista varastossa, saunassa ja vaatekaapissa – sai 1,5 vuoden tuomion

Kuvituskuva

Poliisi

Käräjäoikeus tuomitsi hieman ennen joulua vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen järvenpääläisen 34-vuotiaan miehen, jolla oli laaja kannabiskasvattamo kiinteistöllään Järvenpään Pietilässä. Tuomio tuli törkeästä huumausainerikoksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Miehen asunnosta ja kiinteistön ulkorakennuksista löytyi vuosi sitten tammikuussa yhteensä 27 kannabiskasvia. Kasveista 14 oli ulkorakennuksessa, kahdeksan saunassa ja viisi pistokasta löytyi vaatekaapista. Mies kertoi, että yhdestä hamppukasvista saa noin 75 grammaa marihuanaa. Näin ollen hänen viljelmistään olisi ollut saatavissa hieman yli kaksi kiloa marihuanaa.

Miehen hallusta löytyi aiempien viljelmien jäljiltä 934,60 grammaan valmista marihuanaa. Samalla löytyi 2,45 grammaa amfetamiinia.

Syyttäjän mukaan suurella kannabismäärällä on tavoiteltu taloudellista hyötyä ja marihuana oli tarkoitettu pääosin levitettäväksi uudelleen. Mies myönsi syytteen oikeaksi.

Miehen asunnosta löytyi myös starttipistooli, joka olisi vaatinut ampuma-aseluvan. Mies myönsi omistavansa aseen, muttei tiennyt sen vaativan lupaa. Oikeuden mukaan miehen olisi pitänyt ottaa asiasta selvää.

Miestä ei ole aiemmin tuomittu vankeusrangaistukseen, oikeus katsoi ehdollisen tuomion riittävän. Lisäksi mies sai 60 päiväsakkoa, jotka tekivät hänen tuloillaan 1 380 euroa. Lisäksi tuli 80 euron rikosuhrimaksu.

Tuusulan käräjäoikeuden tuomio on lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu