Makumaailma

Tämä lihavati toi Suomelle huippusijoituksen huippukokkien Bocuse d’Or -kisasta – "Olemme tyytyväisiä"

Tämä vati toi Suomelle 4. sijan.

Lehdistökuva

Suomen joukkueen lihavati sai kilpailun parhaan vadin palkinnon ja joukkueen sijoitus oli neljäs huippukokkien Bocuse d’Or -kilpailussa Lyonissa.

Ismo Sipeläisen ja Johan Kurkelan sijoitus sivuaa Suomen kaikkien aikojen parasta sijoitusta, Matti Jämsenin sijoitusta vuodelta 2015.

Aromi-lehti kertoo, että kärjen erot olivat pienet: Suomi jäi vain sata pistettä voittajasta ja 31 pistettä pronssista.

Mitalisijat menivät  Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan. Vain koko kilpailun voittanut Tanskan joukkue iloitsi pystistään.

– Pohjoismaissa on kova taso kisaamisessa, taas kerran sijat 1–4. Sija 4 on meille hyvä, olemme tyytyväisiä, Suomen Bocuse d’Or -akatemian presidentti Matti Jämsen toteaa Aromi-lehdessä.

Suomen lihavati piti sisällään paahdettua vasikan karetta, pekonia, kateenkorvaa ja sieniä sekä vasikanmunuaishöystöllä täytettyä perunakrokettia.

Lisänä juuriselleriä ”Pont Neuf” ja juustokeksi sekä sokeriherneillä, sitruunakreemillä ja yrteillä täytetty maa-artisokkatartaletti ja poltetulla rosmariinilla maustettua Jaloviina-kermakastiketta ja sinappihelmiä.

Lue lisää Aromista!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Wau, miten upeat ruokakuvat! – Näillä annoksilla Suomi aikoo voittaa huippukokkien kisan Ranskassa30.1.2019 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu