Urheilu

Mosa Yaghoubi siirtyy HJK:sta SJK:n riveihin – "Tuli todella sellainen fiilis, että he haluavat minut tänne"

Moshtagh Yaghoubi (keskellä) on edustanut urallaan myös Honkaa, kaudella 2013. Seinäjoelle hän siirtyy vapaalla siirrolla.

Arkistokuva/ Tanja Kalliosaari

Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi siirtyy HJK:sta Veikkausliigassa pelaavan SJK-paitaan vapaalla siirrolla. Mosa-lempinimellä yleisesti tunnettu 24–vuotias Yaghoubi on viime vuosien Veikkausliigan tunnetuimpia pelaajia. Hän voi pelata keskikentällä useammassa eri roolissa ja hänen potkutekniikkansa on erinomainen pelote erikoistilanteissa. Viime kaudella Yaghoubi oli voittamassa HJK:n kanssa Suomen mestaruutta. 

Yaghoubi  kävi tutustumassa SJK:n toimintaan viikko sitten ja hän sai silloin hyvän kuvan siitä, mitä SJK häneltä odottaa ja mitä hän voi odottaa SJK:lta. 

– Minulla on ollut monesti jo aiemmin mahdollisuus tulla SJK:hon. Ennenkuin lähdin Kazakstaniin, olin todella lähellä tulla tänne. Silloin oli todella pienestä kiinni, että en lopulta tullut. Nyt aukesi tosi hyvä mahdollisuus. Juteltiin Alexei Eremenkon ja Richie Dormanin kanssa, ja minulle tuli siitä erittäin hyvä fiilis. Tuli todella sellainen fiilis, että he haluavat minut tänne ja minä haluan tulla tänne. Haluan tuoda oman panokseni ja antaa kaikkeni, että saadaan SJK takaisin huipulle, Yaghoubi kertoo SJK:n sivuilla.

– Toivottavasti voin myös Eremenkon alaisuudessa kehittyä yhtä hyväksi tai edes lähelle sitä, kuin hänen omat poikansa ovat. Losa ja Roman ovat aika hyviä pelaajia, Yaghoubi jatkaa.

Yaghoubin tähtäin siintää yhä ulkomailla.

– Tulevaisuuden tavoitteeni on lähteä edelleen ulkomaille. Pelaamaalla hyvän kauden SJK:n kanssa, minulla on paremmat mahdollisuudet päästä eteenpäin, Yaghoubi uskoo.

SJK:n valmennusjohdossa tiedetään Yaghoubin vahvuudet hyvin. 

– Tunnen Mosan jo aivan hänen uransa alusta, kun hän alkoi pelata Hongassa. Pelasimme silloin heitä vastaan ja minä pidin hänestä kovasti jo heti silloin. Hän oli nuori, liikkui hyvin ja hänellä oli hyvät taidot. Ja hän aiheutti meille paljon vaikeuksia jo silloin, vaikka hän vasta otti ensiaskeleitaan pääsarjatasolla, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko. 

– Uskon, että Mosa tulee olemaan tärkeä osa meidän joukkuettamme. Mutta sanotaan näin, että se ei ole niinkään kiinni siitä, että kuinka paljon haluan hänen pelaavan hyvin, vaan kuinka paljon hän on itse valmis tekemään sen eteen töitä, että hän on valmis onnistumaan ja menemään urallaan eteenpäin. Tiedän, että hän on vielä nälkäinen, hän haluaa mennä eteenpäin urallaan, ja hän on jo pelannut urallaan ulkomailla, joten hän tietää millaiset vaatimukset siellä on. Mutta vaikka on hyvä täällä Suomessa, se ei merkitse vielä mitään siellä. Joten täytyy olla täällä vielä entistä kovempi ja parempi, jos haluaa saavuttaa urallaan vielä jotain ulkomailla, painottaa Eremenko. 

Yaghoubi liittyy SJK:n harjoitusvahvuuteen heti ja hän on käytettävissä, kun SJK kohtaa lauantaina Suomen Cupin karsintalohkon ottelussa Ilveksen Tampereen Pirkkahallissa klo 14.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu