Minne mennä

Naisklovnit jalkautuvat Kaapelille – klovnittarelle voi riittää asuksi pelkkä punainen nenä

Hanna Terävän Naku-esitys saa ensi-iltansa 8. helmikuuta kello 20.30 Hurjaruuthin näyttämöllä.

Tero Suhonen

Tanssiteatteri Hurjaruuth emännöi seitsemättä kertaa kansainvälistä Punainen helmi -naisklovnifestivaalia Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 A).

Festarilla on ohjelmaa 9. helmikuuta asti, esiintymässä nähdään tukku klovnittaria Yhdysvalloista, Espanjasta ja Suomesta. Luvassa on esimerkiksi klovni Hanna TerävänNaku-esityksen ensi-ilta 8. helmikuuta kello 20.30.

Naku on jatkoa Terävän prinsessateemaiselle esitystrilogialle. Trilogian teokset Ruusunen, Lumikki ja Tuhkimo käsittelivät klassisia satuja ja niiden merkityksiä klovnerian keinoin. Nakussa ei nähdä prinsessamekkoja tai maskeja – Naku on teos alastomuuden monista merkityksistä. Riisuttu tarina ja avoin olemus jättävät klovnille ainoastaan punaisen nenän, jonka suojassa kohdata oman itsensä naku sisin.

Katalonialaisen klovnin Pepa Plananl’Atzar-esitys nähdään Turbiinisalissa 8. ja 9. helmikuuta kello 19.

Klovnin elämä on tunnetusti täynnä ongelmia, mutta klovni ratkaisee ne aina omalla, briljantilla tavallaan. Ja usein edessä on jo uusia pulmia. Onneksi kohtalo puuttuu peliin, ja klovni löytää edestään jotain odottamatonta.

Festarin viimeinen ilta huipentuu naisklovni-iltamiin, joka tuo yhteen kotimaisten klovnittarien miniesitykset. Iltamissa mukana Laura Rämä, Hanna Terävä, Sirkka Remes, Iika Hartikainen, Taina Mäki-Iso, Kaisa Niemi, Niina Hosiasluoma ja Duo Pimperot (Helmi Camus ja Maija Kauhanen). Lisätiedot: www.hurjaruuth.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu