Puheenaihe

Voimakas lumipyry kerryttää lumikinoksia illasta alkaen – Helsingin kaupunki: viikonlopun lumitilanne voi olla liikkujille haastava

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Lauantaina alkava voimakas lumipyry voi kerryttää kaduille jälleen 15–20 senttimetriä lisää lunta. Ilmatieteen laitoksen mukaan maan eteläosaan saapuu lauantai-iltana uusi, laaja lumisadealue.

– Sateet alkavat heikompina jo lähivuorokauden aikana etelässä, varsinainen pyry rantautuu la-su yönä, Ilmatieteen laitos kertoi eilen Twitterissä.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lunta kertyisi Helsingissä yön aikana 15 senttimetriä.

Aikaisemmin tällä viikolla ennustettiin, että voimakas lumisade voi jatkua myös sunnuntai- ja maanantai-illan välillä.

Lauantain sääennnusteessa päivälämpötila pysyttelee -2...-10 asteessa. Luvassa on yöllä etelästä alkaen lumipyryä ja kohtalaista itätuulta. Ajokeli muuttuu Uudellamaalla huonoksi aamusta alkaen jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Myös Helsingin kaupunki tiedotti eilen uusien lumien auraamisesta.

– Lumisateet ovat jatkuneet Etelä-Suomessa jo useamman päivän ajan, joten lunta on jo lähtökohtaisesti paljon. Paksuuntuvat nietokset vaikeuttavat kulkemista ja liikennettä entisestään, joten viikonlopun lumitilanne voi olla liikkujille haastava, tiedotteessa kerrotaan.

Helsingin kaupungilta muistutetaan, että kadut, jalkakäytävät ja pyörätiet aurataan tärkeysjärjestyksessä, aloittaen pääkaduista ja joukkoliikenteen väylistä. Hiljaisemmille asuntokaduille päästään näiden jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IS: Lumisota kiristää nyt naapurien hermoja – kun silmä välttää, lunta kipataan tahallisesti naapurin pihoille2.2.2019 10.20
Kuva todistaa: Lumi paljasti autoilijoiden törkeän tempun suojatiellä Munkkivuoressa – "Hurjaa piittaamattomuutta, lähellä on 2 koulua"1.2.2019 11.20
Saako lumiauran ohittaa? – Poliisi ottaa kantaa aurauskaluston oikeuksiin ja velvollisuuksiin31.1.2019 13.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu