Puheenaihe

Sankka lumisade piinaa aamuun saakka: Posti ei pysty jakamaan kaikkia lähetyksiä – vaikein tilanne pääkaupunkiseudulla

Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Lumisade Uudellamaalla jatkuu keskiviikkona aamuun tai aamupäivään asti. Sade sankkenee ilman kylmenemisen myötä ja Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta tulee maahan lisää noin viisi senttiä.

– Sade alkaa heiketä kello 9 aikaan keskiviikkona. Iltapäivällä pakkasta on noin kymmenen astetta. Torstaina vastaisena yönä tulee taas uusi sadealue, josta voi tulla luntakin, kertoo päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Runsas lumisade ja teiden auraustilanne ovat hidastaneet sekä sanomalehtien varhaisjakelua että päiväpostinjakelua eri puolella Suomea. Posti kertoo, että vaikein tilanne on pääkaupunkiseudulla.

– Ymmärrämme hyvin, että mikään aurauskalusto ei tahdo riittää kaikkien väylien auraamiseen yhtä aikaa. Lunta on niin paljon, että myöskään postinsaajat eivät helposti pysty pitämään postilaatikkojen edustoja lumesta vapaina, sanoo postinjakelusta vastaava Sami Reponen Postista.

Pahimmillaan lunta on ollut niin paljon, että laatikko on hautautunut kokonaan lumen peittoon, eikä kantta saada auki. Tällaisiin laatikoihin postia ei voi jakaa lainkaan, vaan lähetykset pidetään tallessa Postin tiloissa, kunnes ne päästään jakamaan laatikkoon.

– Kiitos kaikille postinsaajille, jotka ovat pystyneet ja jaksaneet tehdä lumityöt ja antaneet vielä naapuriapuakin. Erityisesti iäkkäämmille ihmiselle se on ollut erityisen tärkeää, Sami Reponen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kiskojen puhdistuksessa on monta erikoisuutta: lumijuna kulkee vain öisin, päivällä sulatuspartiot liikkuvat jalkaisin4.2.2019 19.30
Lunta kuskataan nyt tauotta vastaanottopaikoille, rekkaralli pelottaa lasten koulutiellä Herttoniemessä – kaupunki: "Hankala paikka"5.2.2019 06.20
Kuva: Autoilijoiden käytös ratikkakiskoilla ärsyttää – "160 ilmoitusta kolmen viikon aikana"1.2.2019 11.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu