Urheilu

Räikkösen paikkaa kytännyt F1-kuski katkeroitui – "Suoraan sanottuna ärsyttää"

Daniel Ricciardo.

MTV:n uutisvideo

Shokkisiirron Red Bullilta Renaultille viime elokuussa vahvistanut F1-kuljettaja Daniel Ricciardo myöntää olevansa edelleenkin katkera siitä, että Ferrari ja Mercedes jättivät hänet soittelemaan toista viulua kauden 2019 kuljettavalinnoissaan. Renault oli Ricciardon ajatuksissa sittenkin vasta se kolmas vaihtoehto. Ferrari ja Mercedes ajoivat tässä mielessä kirkkaasti ohi.

Moni odotti Ricciardon korvaavan Valtteri Bottaksen Mersulla, tai Kimi Räikkösen Ferrarilla – niin myös Riccciardo itse. Neuvotteluja käytiin, mutta ne eivät johtaneet Ricciardon toivomaan lopputulokseen. Ricciardo ärsyyntyi ja veti hihastaan rahakkaan Renault-kortin.

Fox Sports kysyi Ricciardolta kiertelemättä ja kaartelematta, onko hän turhautunut tilanteeseen.

– Kyllä, suoraan sanoakseni ärsyttää. Uskon, että 12 seuraavan kuukauden aikana Mercedes ja Ferrari ovat edelleen ne tallit, jotka ovat vahvimmilla.

Ricciardo tosin myöntää, että hän osasi odottaa Carles Leclercin nostamista Räikkösen seuraajaksi ja Sebastian Vettelin uudeksi talikaveriksi. Kenties juuri siksi Ricciardo koki käymänsä keskustelut Ferrarin kanssa, jos ei toivottomiksi, niin ainakin tahmeiksi vastapuolen osalta.

– Ferrarilla on nähty, että he ovat halukkaita tuomaan nuoria kuljettajia F-ykkösiin ja kunnioitan sitä.

Ricciardo ei voi kiistää myöskään sitä, että homma on toiminut Mercedeksellä.

– En voi väittää, etteikö näin olisi, kun katsoo heidän menestystään.

Ricciardo viittaa kuitenkin vähintäänkin rivien välistä, että Mersulla voisi olla vielä piirun verran kovempikin kuljettajakaksikko koossa.

– Ferrarin ja Mercedeksen kaltaisissa isoissa organisaatoissa he tekevät kuitenkin juuri sen, mitä haluavatkin. Tiedän, että Sebillä ja Lewisilla on valtaa, mutta ei niin paljon, että he voisivat sanoa, että ”kaverit, ette ole nyt oikeilla linjoilla”, Ricciardo viittaa kuljettavalintoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu