Puheenaihe

Näistä seksiasioista vain 5 prosenttia suomalaisista haluaa puhua

Arkisto

Suomalaisten halukkuutta puhua erilaisista seksiasioista on selvitetty.

Seksivälineitä myyvä Kaalimadon teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisten tärkeimmät seksiin liittyvät puheenaiheet kumppanin kanssa ovat mieltymykset, toiveet ja odotukset seksissä (49 prosenttia), ehkäisy (43 prosenttia) sekä läheisyyteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat (30 prosenttia).

Vähiten suomalaiset haluavat keskustella kumppanin kanssa aiemmista seksikokemuksista. Näistä puhuu mielellään vain 5 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista.

– Kaikesta seksiin liittyvästä voi ja pitäisi puhua. On tärkeää keskustella niin omista mieltymyksistään ja toiveistaan kuin myös tunteista ja tuntemuksista kehossa. Joskus intiimeistä asioista puhuminen voi kuitenkin tuottaa vaikeuksia, koska ei itsekään ihan ymmärrä itseään, sanoja on vaikea löytää, seksuaalisuuteen liittyy häpeää tai pelätään kumppanin reaktiota, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

– Omat fantasiansa saa luonnollisesti pitää ominaan, mutta kumppanin kanssa voisi olla hyvä jakaa sellaisia fantasioita, joita haluaisi mahdollisesti toteuttaa yhdessä, Lavikainen jatkaa.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa kesäkuussa 2018. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu