Puheenaihe

50 kilometrin takaa-ajo ja mittarissa jopa 160 kilometriä tunnissa – Lukuisista rikoksista epäiltyjen pakomatka päättyi ojaan

Kuski ajoi huumeissa ja ilman korttia autolla, joka oli luvattomasti käytössä.

Kuvituskuva.

anton.soinne@media.fi

Myymälävarkaudesta epäillyt kaahasivat poliisia karkuun kymmeniä kilometrejä, tiedottaa Lapin poliisi.

Poliisipartio sai lauantaina aamupäivällä hätäkeskukselta tehtävän teollisuusalueella sijaitsevaan kauppaliikkeeseen, jossa oli ilmoituksen mukaan myymälävarkaita.

Epäillyt olivat poistuneet paikalta henkilöautolla ennen poliisin saapumista, mutta epäillyt ajoivat autolla poliisipartiota vastaan.

Poliisin kääntyessä auton perään ja kytkettyä pysäytysvalon, auto lähti pakenemaan nelostietä pitkin kohti etelää.

Takaa-ajo kesti noin 50 kilometriä ja päättyi vasta, kun pakeneva auto suistui ojaan epäonnistuneen ohitusyrityksen jälkeen.

Pakeneva auto aiheutti pakomatkansa aikana useita vaaratilanteita vauhdin ollessa kovimmillaan noin 160 kilometriä tunnissa.

Pakeneva auto törmäsi ajon aikana kahteen sivulliseen autoilijaan, ensimmäisen kerran hieman ennen Muurolaa, jolloin se osui ohitettavaan autoon. Kyseinen auto ei ole vielä tässä vaiheessa poliisin tiedossa.

Toinen törmäys tapahtui Muurolan eteläpuolella, ja tämän auton omistaja on poliisin tiedossa.

Lisäksi Muurolan taajama-alueella ainakin yksi jalankulkija oli vaarassa jäädä pakenevan auton alle.

Ulosajon jälkeen auton alle 30-vuotias mieskuljettaja puhalsi nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Hänellä ei myöskään ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa, jotka kaikki otettiin kiinni asian tiimoilta.

Myöhemmin selvisi, että epäiltyjen auto oli luvattomasti heidän käytössään, ja autosta löytyi huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

Poliisi pyytää ilmoituksessa mainitun törmäyksen kohteeksi joutuneen henkilöauton omistajaa sekä Muurolan taajamassa vaaratilanteeseen joutunutta jalankulkijaa ottamaan yhteyttä Rovaniemen poliisin virka-aikana numeroon 0295 466 250 tai sähköpostitse osoitteeseen: rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu