Puheenaihe

Näin Brother Christmasin eli Ari Koposen eduskuntavaaliehdokkuutta kommentoi perussuomalaisten Uudenmaan piirin pomo: "Koposen rikosepäilyt ovat vasta syyteharkinnassa"

Tuusulalainen Ari Koponen vahvisti tänään maanantaiaamuna asettuvansa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa perussuomalaisten riveistä.

Arkisto/Anton Soinne

TUUSULA | Hyväntekijänä tunnetuksi tulleen Brother Christmasin eli Ari Koposen eduskuntavaaliehdokkuus on herättänyt keskustelua Koposen rikosepäilyjen vuoksi.

Tuusulalainen Ari Koponen vahvisti tänään maanantaiaamuna asettuvansa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa perussuomalaisten riveistä.

Koponen ilmoitti asiasta Brother Christmasin Facebook-sivuilla. Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat perjantaina.

Helsingin Sanomien uutisen mukaan osa perussuomalaisten Uudenmaan piirikokouksen edustajista vastusti Ari Koposen nimeämistä ehdolle.

Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallituksen puheenjohtaja Merja Nevalainen kertoo, että asiasta käytiin kokouksessa keskustelua.

– Mutta ei yhtään sen enempää kuin muistakaan ehdokkaista. Kaikista ehdokkaista käydään keskustelua, Nevalainen kommentoi Keski-Uusimaalle maanantaina.

Asia on vasta syyteharkinnassa.

Nevalaisen mukaan Uudenmaan piirihallitus paneutui tarkoin Ari Koposen rikosepäilyihin ennen tämän nimeämistä ehdokkaaksi.

– Olemme yrittäneet asiaan paneutua niin tarkasti kuin mahdollista. Poliisin raporttien perusteella päädyttiin siihen, että ehdokkaaksi nimeämiselle ei ole estettä.

– Tämä nimenomaan sen takia, että asia on vasta syyteharkinnassa, Nevalainen kertoo.

Sen tarkemmin perussuomalaisten Uudenmaan piirihallituksen puheenjohtaja Merja Nevalainen ei halua kommentoida piirihallituksessa asiasta käytyjä keskusteluja.

– Ne ovat piirihallituksen sisäisiä asioita, hän sanoo.

Lopullisen sinetin eduskuntavaaliehdokkuudelle antaa puoluehallitus. Se voi halutessaan muuttaa piirihallituksen tekemiä ehdokasvalintoja – siis esimerkiksi hylätä jo tehtyjä ehdokasvalintoja.

Onko ilmassa sellainen mahdollisuus, että Ari Koposen ehdokkuus hylätään puoluehallituksessa, perussuomalaisten Uudenmaan piirihallituksen puheenjohtaja Merja Nevalainen?

– Tiedossani ei ole sellaista, Nevalainen sanoo.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vahvistaa, että puoluehallitus käsittelee piirihallitusten tekemiä tuoreita ehdokasvalintoja lähiaikoina, mutta ei kommentoi asiaa muutoin.

– Puoluehallitus käsittelee kaikkien vaalipiirien uudet ehdokaslistat seuraavassa kokouksessaan. Muuta kommentoitavaa ei ole, Slunga-Poutsalo sanoo Keski-Uusimaalle.

Tarkkaa kokouspäivää hän ei halua kertoa.

– Se ei ole julkista tietoa. Seuraavan parin viikon sisällä se on, Slunga-Poutsalo sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen talousrikostutkintayksikkö sai tammikuussa valmiiksi Brother Christmas ry:n toimintaan liittyvän esitutkinnan.

Hyväntekeväisyystempauksistaan tunnetun yhdistyksen perustajaa, Jouluveljenä julkisuuteen tullutta Ari Koposta epäillään neljästä rikoksesta: törkeästä kirjanpitorikoksesta sekä kolmesta rahankeräysrikoksesta.

Poliisitutkimusten perusteella ei ole viitteitä siitä, että yhdistyksen varoja olisi käytetty muuhun kuin avustustoimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Brother Christmas: Lähden ehdolle eduskuntavaaleihin PS:n riveistä11.2.2019 08.33
Brother Christmas: "Kiistän kaikki epäilyt väärinkäytöksistä"14.1.2019 13.49
Brother Christmas tekee paluun: Auttaa nyt 10-vuotiasta Santraa – "Viime aikoina on ollut pientä heräämistä"3.6.2018 20.39
Brother Christmas Ari Koponen teki rikosilmoituksen – nyt etsitään viestin levittäjiä1.3.2018 17.50
Brother Christmas: Ajojahdin uhri vai falski hyväntekijä? Kerro äänestyksessä, mitä miltä sinä olet27.2.2018 20.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu