Puheenaihe

Ankkalampi-ketjulta vaaditaan kiireellisiä toimia kolmen uuden päiväkodin kohdalla – kaupunki uhkaa sulkemisella

Kuvituskuva.

Arkisto

Helsingin kaupunki on jataknut päiväkotien rakennuslupapuutteisiin liittyviä selvityksiä ja päätöksentekoa. Yksityistä päiväkotiketjua Ankkalampi Oy:tä kehotetaan kiireellisiin toimenpiteisiin Punavuoressa, Pakilassa ja Toukolassa.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto käsittelee tämän viikon perjantaina päiväkoti Punavuoren Ankkalampea (Pursimiehenkatu 12) koskevaa esitystä.

Esityksen mukaan päiväkodin toiminta nykyisissä tiloissa on lopetettava huhtikuun alkuun mennessä, ellei tiloille ole siihen mennessä haettu ja myönnetty rakennuslupaa sekä toteutettu sen määräyksiä.

Päiväkoti Punavuoren Ankkalampi on toiminut nykyisissä tiloissaan liikehuoneistossa vuodesta 2012 lähtien. Tilojen muuttamiseksi päiväkotikäyttöön on myönnetty vuonna 2012 rakennuslupa, joka on rauennut 2015. Rakennusvalvonta ei ole saanut selvitystä kohteessa tehdyistä muutostöistä.

Rakennusvalvonta on antanut 8. helmikuuta määräyksen myös päiväkoti Pakilan Ankkalammen (Koulumestarintie 15) toiminnan kieltämisestä 1. huhtikuuta, jollei rakennusluvan määräyksiä noudateta. Kohteella on voimassa oleva rakennuslupa, mutta sen mukaisia muutostöitä ei ole tehty.

Toukolassa sijaitsevalle Arabianrannan Ankkalampi -päiväkodille (Hämeentie 124) on haettu rakennuslupaa toiminnan aloittamisen jälkeen.

Hakemus on evätty 5. helmikuuta 2019, koska esitetyt suunnitelmat eivät täytä paloturvallisuussäännöksiä. Jos päiväkodille ei pian haeta ja myönnetä uutta rakennuslupaa sekä toteuteta sen määräyksiä, niin rakennusvalvonta esittää ympäristö- ja lupajaostolle, että toiminnan lopettamiseksi asetetaan velvoite ja uhkasakko.

Ankkalampi-ketjun on todettu toimivan Helsingissä kymmenessä toimipisteessä ilman asianmukaisia tiloihin liittyviä rakennuslupia.

Ankkalampi on sulkenut kohteista yhden, Lauttasaaressa sijainneen Vattu 2:n. Muiden kuuden kohteen osalta rakennusvalvonnan selvitykset ovat vielä kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Räikeää välinpitämättömyyttä perustaa laiton päiväkoti" – HU kertoi alkuviikosta varastopäiväkodista, kaupunki vaatii nyt sille loppua18.1.2019 16.35
Kaupunki tylynä Lauttasaareen avatulle päiväkodille: "Osin maan alla sijaitseva vanha varasto ei sovellu päiväkotitiloiksi"15.1.2019 18.50
"Lapsien määrä ylittää laissa sallitun mitoituksen" – yksityinen päiväkoti pyysi vanhempia järjestämään muun hoitopaikan Espoossa5.2.2019 14.25
Päiväkotien välille repesi kuilu Helsingissä – Tutkijan mukaan eriytymiskehitystä ei oteta Suomessa riittävän vakavasti: "Meillä on jo päiväkoteja, joissa ei ole yhtään suomenkielistä lasta"22.1.2019 19.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu