Puheenaihe

Soldiers of Odin julkaisi uhkailevan videon – Poliisi: ”Epäiltyihin rikoksiin ei voi vastata vakavilla rikoksilla”

Väkivallalla uhkailu on tuomittavaa riippumatta siitä tapahtuuko se uhkaavasti käyttäytyvänä katupartiointina vai samalla tavalla toimivana nettipartiointina, tiedottaa poliisi.

Lotta Åberg

Poliisille on tehty ilmoituksia liittyen netissä julkaistuun Soldiers of Odin -ryhmän videoon "Raiskaajien ja pedofiilien metsästys on alkanut".

Videolla vihjataan tarkoitukseen luodusta valeprofiilista ja käyttäydytään väkivaltaan viittaavalla tavalla.

Poliisihallitus muistuttaa, ettei rikoksiksi epäiltyihin tekoihin voi lähteä suunnitelmallisesti vastaamaan vakavin rikoksin.

Ihmisten hengen ja terveyden suojaa sekä yleistä yhteiskunnan turvallisuutta ei edistä seksuaalirikoksiin vastaaminen väkivaltarikoksilla.

− Poliisi suhtautuu väkivallalla uhkailuun vakavasti ja pyrkii estämään ennalta mahdollista väkivaltaa. Väkivallalla uhkailu on tuomittavaa riippumatta siitä tapahtuuko se uhkaavasti käyttäytyvänä katupartiointina vai samalla tavalla toimivana nettipartiointina, poliisitarkastaja Pekka Heikkinen Poliisihallituksesta toteaa.

Poliisihallitus on pyytänyt Helsingin poliisilaitosta arvioimaan alkuviikon aikana onko asiassa syytä epäillä rikosta sekä arvioimaan mihin ennalta estäviin ja muihin toimiin video antaa aihetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tunnelma kiristyy Kumpulan vallatulla talolla: Odinin soturit pyrkivät sisään, veivät valtaajien banderollit – "Emme aio jäädä oven taakse toiste"7.2.2019 16.10
Nyrkkeilyn entinen Suomen mestari hätkähti, kun Soldiers of Odin tuli kotikaupungin kaduille – "Menin kysymään, että mikä juttu tämä on"19.1.2019 08.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu